Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Прокуратурата нищи случая със заразената кръв
Автор: Екип Ruse24.bg 17:39 / 06.12.2016Коментари (0)779
©
Прокуратурата в Русе се е заела със случая със заразената кръв, след преливането на която в Специализирана болница за активно лечение за пневмо-физиатрични заболявания почина човек.

Това стана ясно по време на пресконференция, дадена от ръководството на УМБАЛ в Русе. Въпреки че от лечебното заведение не коментираха въпроса, се оказа, че кръвта е взета и прелята на пациент на територията на болницата, съжбщи ТВН. Кръвта е взета от студент от друга страна при акция през месец август на територията на Русенския университет.

Младежът изрично е упоменал, че е прекарал малария в анкетната карта. Защо тогава изобщо му е взета кръв, не става ясно.

По думите на управителя на УМБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов в момента се прави проверка кой точно е виновен. Той уточни, че проверка на кръвта в Плевен, където е Националната кръвна банка, е нямало, защото не е упоменато изрично, че дарителят е бил носител на заразата. Стоянов уточни още, че ако има доказана вина, ще има и наказания, но не уточни какви ще бъдат те.

Възрастният мъж постъпил преди около две седмици за лечение в диспансера за белодробни болести заради здравословен проблем. При направените рутинни изследвания на лаборантката направило впечатление, че пациентът има симптоми, които могат да се дължат само и единствено на кръвопреливане. Така се стигнало до заразената банка, която била прелята на пациента дни по-рано, когато той е постъпил на лечение в УМБАЛ - Русе.

Близките на починалия мъж са отказали аутопсия. От УМБАЛ - Русе коментираха, че не са категорични, че пациентът е починал от малария. На това мнение обаче не са колегите им от Болницата за белодробни болести, които смятат, че именно заразената банка е причина за фаталния край. Заключението от течащата в момента проверка се очаква да бъде готово до края на седмицата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: