Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Променя се движението по Дунав мост при Русе заради ремонт 
Автор: Неда Узунколева 12:32 / 09.05.2024Коментари (0)1046
©
От 13-и до 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването му ще бъде ограничено преминаването в 20-метров участък в лентата в посока Гюргево, а движението ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в лентата за Русе. След като бъдат изпълнени аварийните дейности в тази лента, което ще продължи около 10 дни, трафикът ще бъде ограничен в лентата за Русе и превозните средства ще бъдат пропускани поетапно в ремонтирания участък. Преминаването през моста ще се регулира от сигналисти и гранична полиция.

Агенция "Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но аварийните дейности са необходими и наложителни. Апелът към  шофьорите е да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Програмата на АПИ предвижда основен ремонт на Дунав мост. От построяването на съоръжението досега такъв не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. За реализирането на основния ремонт има избран изпълнител и в края на декември м. г. е подписан договор с ДЗЗД "Дунав мост“, след проведена открита процедура по ЗОП. Стойността му е 44 877 228,68 лв. с ДДС. В момента се процедира съгласуването на техническия проект, след което ще може да се пристъпи към издаване на разрешението за строеж. Едновременно с това с изпълнителя на строително-монтажните работи се обсъждат и разглеждат варианти за оптимизиране на строителния процес, с цел намаляване на затрудненията на преминаващите особено в активния туристически сезон, когато трафикът е най-интензивен както от транзитно тежкотоварно движение, така и от румънски туристи, пътуващи към Черноморските курорти. Изискването на Агенция "Пътна инфраструктура“ към изпълнителя е при започване на строително-монтажните дейности да не се спира движението по Дунав мост. Работният процес ще се извършва и организира така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.

Още по темата: общо новини по темата: 42
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
04.05.2024 »
16.04.2024 »
03.04.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Брутално убийство в Силистра 
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: