Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Проститутките в Русе искат свой закон
Автор: Екип Ruse24.bg 11:16 / 29.12.2014Коментари (0)998
©
Хората от 'бранша' отдавна са харесали къщата с фалосите в Русе за публичен дом
ТИР-паркингът край Дунав мост на свечеряване е пуст, а шофьорите висят в близкото барче. По масите скучаят две-три щедро гримирани момичета и премрежените им погледи изчисляват кой мъж колко пари има в джоба.

- Чу ли за протеста?
- Кой?
- Дето ще блокираме магистралата да искаме закон?
- Ми що не, я виж всеки протестира. Ама да ни снимат по вестниците и телевизията? После как ще се оправяме с ченгетата?

Разговорът на къносаните кокони секва, защото през бариерата минава тъмно ауди с изгасени фарове. От колата слиза възмургав бабаит, който спира пред заведението и момичетата излизат навън, сякаш по команда. Тираджия по анцунг тръгва след тях и кима на сутеньора. После се качва в кабината на камиона си и едно от момичетата притичва да му прави компания. 

След петнайсетина минути секструженичката се изнизва на асфалта и пъхва няколко банкноти в ръката на сводника. 

"Аре, оди да правиш снимки на морето, че не съм се обръснал", изсъсква сводникът, като вижда фотоапарата. Той кима на едно от момичетата да се качи в колата и изчезва с мръсна газ.

"Викни една водка и може да си поприказваме, докато колежката се върне от поръчка", склонява скучаеща проститутка. 

Щом вижда чашата, отпива глътка и поглежда въпросително. Колежката й е изкарала 10 евро от сеанса, но ще получи дела си чак сутринта на отчета при боса. Ако заработят по стотина лева за деня, прибират по две двайсетачки в джоба. Клиентите им са предимно транзитни тираджии, за които "свирката" е 5-10 евро. С обслужване в кабината тарифата става двойна.

"Пазарят се бетер от наш'те цигани, а ако са турци, не искат да слагат гума и рискуваме зараза", доверява представящата се за Светла. 

На паркингите около граничната бариера обикновено се работи по заявка. Сводници или таксиметрови шофьори докарват момичета и след сеанса ги прибират по квартири. Освен на стоянките край Дунав мост проститутки шетат по входно-изходната магистрала за София, до отбивката за хижа "Приста". По пътя за Варна момичетата за плътски услуги висят след "Русенско ханче".

"Нарядът" се подрежда след 10 часа и сутеньорите разгонват, ако има, солови играчки. За да си спестят боя, те набират онлайн клиентела
чрез обяви в интернет и работят с транспорт на клиента до евтини квартири за секс в района на централна жп гара. 

По бул. "България" се вясват само нощем, за да избегнат засечките с полиция. Платените любовчийки обслужват мераклиите на крак в подлезите или автомобили в близките пресечки. Първо искат парите, дават ги на дебнещия сводник и тогава почват "работа".

"Ако момчетата от патрулките са разбрани, ни пускат с почерпка, иначе ни водят в управлението да се разписваме, че ще си стоим вкъщи", признават "магистралки". 

При полицейски акции редовно изпищяват по десетина проститутки, които отнасят актове по Закона за движение по пътищата, че може да причинят катастрофи. Гонят ги и по Закона за МВР или Закона за българските лични документи, ако нямат карти за самоличност. 

"Трябва да ги хванем на място или някой да се оплаче, за да ги пратим на съд за нетрудови доходи, грабеж или кражба", казват полицаи.

По т.нар. морални дела нарушителките отнасят 1000-1500 лв. глоба или пробация, освен ако вече са я нарушили и трябва да си излежат присъдата в затвора.

"Освобождаването от наказателна отговорност се мотивира с чистото съдебно минало на проституиращите, тежкото им социално положение и изхранването на децата им чрез полови услуги", обясниха магистрати. Освен глоби при пробация секструженичките са длъжни да се срещат периодично с пробационен инспектор, да полагат общественополезен труд и да не излизат нощем на улицата. 

"Е, как да избием глобите, като се врем по квартири и децата все гладни", недоволстват потърпевши в бранша. Покрай мургавите непълнолетки от ромското гето Селеметя в бизнеса с женска плът са самотни майки с по 2-3 хлапета, пришълки от други градове или застаряващи ветеранки от занаята. Най-западнала е кривогледата Тинка, която дебне пенсионери в градинките край автоспирки и им дава да й пуснат ръка срещу пари за хляб или баничка. "К'во да прави, две гърла храни вкъщи, мъжът й е безработен", казват нейни колежки.

На повикване в крайдунавския град чакат ученички, студентки или безработни висшистки. Освен тях като компаньонки за ВИП-клиенти се предлагат манекенки и фотомодели, регистрирани формално като част от персонала на заведения и хотели. Някои се саморекламират чрез обяви за запознанства в популярни сайтове с високоимпулсни телефони, като осигуряват и терен. Тарифата им не пада под 100-150 лв. за сеанс, а клиентите се бъркат още в джоба за допълнителни екстри.

Хай-гърлите, които придружават бизнесмени при командировки в Русе и чужбина, се радват на луксозни квартири и са недосегаеми за закона. 

"Да не ти разправям какви ги върши един тука, дето не си знае парите, и умира да се друса, сутрин не мога да го вдигна от леглото", разказва държанка. Преди месеци богатият й покровител я викнал в София да обслужи депутати и министри само и само да го включат в правителствена бизнес делегация за бивша съветска република. 

Там толкова се разпищолил с повикани проститутки в хотела, че домакините едва покрили скандала. Като се върнал, й казал, че сключил сделка за милиони и напълнил ваната с шампанско, а после разпилял пачка с евра на спалнята.

"Политиците са кът и разчитат на любовници, рядко спират на пътя", недоволства Мергюл, по-известна в бранша като Мима. 

Тя също членува в неформалното сдружение на проститутките в крайдунавския град, за да може да разчита на адвокат при полицейски арести и дела в съда. 

"Абе, искаме закон, не знам какво пречи да я легализират таз' пуста проституция и да си я караме редовно, всички ще сме доволни", въздъхва Мима. Идеята за публичен дом в Русе засега е мираж, въпреки интереса на сутеньори и кръчмари.

"При липсата на специален закон проституцията се доказва трудно, но делата за нетрудови доходи са дисциплинираща мярка", категорични са магистрати. Справка в общината сочи, че в Русе няма регистрирана компаньонка на патентен данък. 

Неплатени налози по чл. 329 от НК за "придобити доходи от неморална дейност" се търсят чрез съда.

Държавата още не може да си прибере над 50 000 лв. от съставени актове и наказателни постановления за четири години на проститутка с четири деца. Тя няма постоянен адрес и призовките от НАП се връщат. 

Дори да я открият и държавата да предяви иск срещу нея за непогасени борчове, данъчните власти и частните съдебни изпълнители няма какво да опишат, запорират или вземат от нея.


Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: