Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Проверяват магазините по центъра за обявените намаления
Автор: Екип Ruse24.bg 12:44 / 07.06.2010Коментари (0)572
© Ruse24.bg
През месец май контролните органи от отдел "Защита на потребителите" в Община Русе са извършили 196 проверки на обекти за търговия, услуги и туризъм, сред които на търговски обекти на открито относно издадените разрешения за ползване на мястото и заплатените такси и на обекти на Русенската търла.

През месеца са проверени и търговски комплекс "Дунав", промишлените щандове в двата хипермаркета "Кауфланд", магазини, обявили намаления на облекла и обувки по улиците Александровска и Цар Освободител. Общинските служители са посетили заведения за хранене относно промяна на обстоятелствата в категоризирани туристически обекти и изпълнение на изискванията за определената категория на категоризираните. Съставени са 15 акта за административни нарушения, от които пет по Закона за защита на потребителите и нормативните актове по прилагането му, десет по Наредба № 5 на Общински Съвет-Русе.

За периода са постъпили три възражения по съставени актове, на което е отговорено в законоустановения срок. Връчените наказателни постановления на нарушители за месец май са 10 за обща сума 2 120 лв.

За периода от наложени глоби и имуществени санкции са постъпили 3 400.36 лв., от които 467.19лв. са постъпления по ЗЗППТ и нормативните актове по приложението му, 2 478.47лв. са постъпления по новия ЗЗП, 454.70 лв. са постъпления по Наредба № 5 на Общински съвет-Русе.

Постъпили са три жалби на граждани за рекламации на стоки и услуги и три сигнала. През текущия период са разгледани седем жалби на потребители и сигнали /една жалба и един сигнал от април 2010 година/ и пет от месец май.
Жалбите са за договор за предоставяне на услуги от "Виваком", като търговецът счита жалбата за неоснователна. Друга жалба е заради дефектирали автомобилни гуми, които търговецът е заменил с нови и потребителят е удовлетворен. Подаден е сигнал за некачествена ПВЦ дограма и за повреда в настройки на телевизор, но проверките все още не са приключили.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2023 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: