Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Провеждат Кръгла маса за разкриване на професионално направление и специалност "Социални дейности"
Автор: Екип Ruse24.bg 09:54 / 10.06.2011Коментари (0)437
Кръгла маса "Разкриване на професионално направление и специалност "Социални дейности" в Русенския университет" организира факултетът по Обществено здраве на 13 юни с участието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, русенските депутати Пламен Нунев, Светлана Ангелова - зам.-председател на парламентарната комисия по социална политика, и Десислава Атанасова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване. Модератор на дискусията ще бъде ректорът на висшето училище проф. Христо Белоев.

Освен специалистите от факултета в дискусията са привлечени представители на всички компетентни държавни, областни и общински структури, свързани със социалното подпомагане и здравеопазването в Северен централен район. Сред тях са Даниела Миткова от Областна администрация Русе, зам.-кметът по хуманитарните дейности на Русе Володя Кенарев и общински съветници от Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика, председателят на Общинския съвет в Русе доц. Васил Пенчев, директори на Регионални дирекции за социално подпомагане, директори на здравни институции и инспекции, директорът на Регионалната служба по заетостта в Русе, представител на УНИЦЕФ, доставчици на социални услуги.

Концепцията на организаторите е в пълно съответствие с политиките на ЕС в социалната сфера и прилаганите в страните членки нови образователни практики за висша квалификация по социални дейности. Това предполага интегриран подход в обучението, който да включва значим медикосоциален и психосоциален компонент за съчетаване на социалната и здравната услуга. Този иновативен подход е заложен и в областните стратегии за развитие на социалните услуги у нас.

Разкриването на професионално направление "Социални дейности" в русенското висше училище е насочено към създаване на едноименна специалност, която да отговори на голямата обществена потребност от по-широк спектър и по-качествени социални услуги, които да се практикуват от социални работници с адекватен образователно-квалификационен профил. От Кръглата маса се очакват експертни мнения и идеи, които да оптимизират подготвяната от факултет "Обществено здраве" образователна документация. Както е известно, факултетът в момента обучава по специалностите "Кинезитерапия", "Ерготерапия" и от есента - по регулираните професии "Акушерка" и "Медицинска сестра".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: