Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Първа по рода си Академия по предприемачество в земеделието се провежда в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:03 / 13.03.2024Коментари (0)1024
В периода от 26 до 29 март Русе ще бъде домакин на първата по рода си Академия по предприемачество в земеделието в България, стана ясно от проведен разговор между заместник областния управител Георги Георгиев и представители на Българо-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/.

"Приветствам реализирането на подобни инициативи, защото те са своеобразен бизнес инкубатор, който дава шанс за последващо осъществяване на реални проекти“, коментира Георгиев. В рамките на 4 дни млади предприемачи и стартъпи от сектор Селско стопанство ще имат възможност да участват в безплатни лекции и семинари и да разработят свой бизнес план. Сесията ще се проведе в сградата на Русенския университет "Ангел Кънчев“.

Най-иновативните проекти от всяко издание ще получат финансова награда до 5000 лв. Подкрепена от представители на реалния сектор, браншови и неправителствени организации, университети, стартъпи и успешни предприемачи, академията цели да насърчи младежкото предприемачество и да провокира иновативни концепции в сферата на земеделието.

След Русе инициативата ще се проведе още във Варна, Бургас и Пловдив. Тя се реализира по инициатива на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНСССКЦИЕ/, като нейни партньори са: Софийски университет /СУ/ "Св. Климент Охридски“ – Стопански факултет и филиал на СУ в Бургас; УНСС – Институт по предприемачество; Аграрен университет – Пловдив; Селскостопанска академия; Русенски университет "Ангел Кънчев“; Икономически университет – Варна; Национална служба за съвети в земеделието; порталът fininfo.bg, Цифров иновационен хъб Тракия, както и представители на местния бизнес. В продължение на успешно провелата се "Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и ЦИЕ“ ЦНСССКЦИЕ надгражда дейността по този проект, чрез създаването на първата по рода си Академия по предприемачество в земеделието в България и в страните от ЦИЕ.

Желаещите да се включат в Академията е необходимо да попълнят една от двете форми за кандидатстване – за физически или юридически лица. Те могат да се намерят на следните уеб адреси: 1 и 2.

Всички подробности за инициативата може да намерите тук.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: