Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Христо Христов спечели студентския силов многобой "Стронг мен" на Русенския университет
Автор: Цвети Христова 14:35 / 24.04.2024Коментари (0)1067
© Русенски университет
Първокурсникът Христо Христов спечели студентския силов многобой "Стронг мен“ на Русенския университет, научи Ruse24.bg. На 24 април 2024 г, в изложбената зелена площ зад Централен корпус на Русенския университет, се проведе 14-тото издание на студентския турнир по силов многобой - "Стронг мен 2024“, съобщиха от учебното заведение.

Турнирът откри председателят на Общото събрание на университета акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет. Той поздрави организаторите за успешната инициатива и пожела на участниците успех, бодър дух и желание за победа. Събитието, което е кулминацията на Пролетните спортни игри, се организира от Студентски съвет, Студентска спортна комисия, катедра "Физическо възпитание и спорт", Университетски спортен център, УСК“Академик“.

Общо 10 участници премериха сили в състезанието. Най-силните студенти-спортисти по традиция се състезаваха в четири дисциплини: Обръщане на гума; Хвърляне на пудовка; Фермерска разходка и Теглене на автомобил.

След оспорвана битка победител в състезанието стана Христо Христов. Той е студент в специалност "Земеделска техника и технологии", 1 курс. На второ място се класира Пламен Николаев, 3 курс, специалност "Технологии и управление на транспорта". На трето място е Богомил Йорданов, също 3 първи курс, специалност "Право".

За доброто настроение и мотивация на спортистите се погрижи мажоретният състав на университета с ръководител Яница Николова.

В паузите между кръговете на силовия многобой бяха отличени победителите в традиционните за Русенския университет Пролетни студентски спортни игри.

Заместник-ректорът по международно сътрудничество доц. д-р Галина Иванова официално награди всички призьори от спортните дисциплини на игрите и победителя в "Стронг мен“. Всички участници в силовия многобой също получиха награди от председателя на Студентския съвет Ангел Иванов и областния координатор към спортното министерство Елеонора Гурбанова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: