Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
РИОСВ - Русе нареди пълна проверка на обектите в Западната промишлена зона
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 08.10.2019Коментари (0)711
©
Директорът на РИОСВ - Русе е разпоредил пълна инвентаризация на всички обекти, които извършват дейност в Западната промишлена зона на град Русе, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Мярката е предприета поради зачестилите сигнали за изтичане на оцветени води в река Русенски Лом и констатирани нови обекти в отдадени под наем цехове в рамките на производствените площадки на бивши предприятия.

Проверките ще продължат до края на ноември по предварително съгласуван график съвместно с "ВиК" ООД - Русе, които експлоатират канализацията и са оператор на колектор  "3-ти март".

На големите оператори, произвеждащи бои и лакове, както и на тези, които в дейността си извършват пране и облагородяване на текстилни изделия в  зоната, са дадени предписания да представят седмични справки за количествата отпадъчни води, формирани при производството, и способите за пречистването им.

В Русе има две ясно обособени промишлени зони - Източна и Западна, в които е концентрирано по-голямата част от индустриалното производство на крайдунавския  град. В района на Източната промишлена зона, разположена по протежение на два основни булеварда в града - бул. "България" и бул. "Тутракан", функционират редица големи предприятия, в т.ч. "Мегахим" АД, "Лубрика" ООД, "Топлофикация Русе" ЕАД, "Прециз Ал Енерджи" ЕООД, "Марисан & Колев" АД и други.

В Западната промишлена зона са ситуирани производствените мощности на "Оргахим" АД (производство на бои), "Приста Ойл Холдинг" ЕАД (на смазочни масла), "Жити" АД (на изделия от нисковъглеродни стомани - телове, телени изделия, гвоздеи), "Фазан" АД (чорапи), "Ирим" ЕООД (мебели), "Ергодизайн" ООД ()мебели), "Винпром-Русе" АД, "Бозмов" ЕООД и други.

В Русе се развива и един от първите в България индустриални паркове. Наематели в този парк са френският производител на алуминиеви компоненти за автомобили "Монтюпе", испанската "Керос" - производител на гранитогрес и фаянс, немската "Вите Аутомотив" - производител на заключващи системи за автомобилната промишленост, италианската фирма "МБМ Металуърк" и други. Там се намира и Русенският логистичен парк. В града има и Бизнес парк. В Русе се намира и най-голямата Свободна безмитна зона на територията на България, завършва Банкеръ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: