Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Развитие на шивашкия сектор в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 10:36 / 29.12.2015Коментари (1)907
©
Разширяване на производството и развитие на сектора, отчита шивашкия бранш в Русе през 2015-та година. Собствениците на шивашки предприятия са оптимисти, че тази тенденция ще се запази и догодина.

В Русе има около 150 шивашки фирми, а заетите в тях са близо 10 000 души. Много от собствениците им отчитат, че 2015-та година е била добра за бранша, тъй като са регистрирали ръст в производството от 20-30%. Антоанета Антонова е собственик на шивашка фирма и разказва, че много европейски дизайнери предпочитат да работят с производители от Русе.

Антоанета Антонова: "Това, че сме позиционирали в Русе много предприятия е атрактивно за нашите клиенти. България е модерна дестинация за работа, защото сме обучени, защото сме екипирани добре, оборудвани добре предприятия".

Затова прогнозите за 2016-та година са оптимистични - производството ще се увеличи. Пречка пред това може да бъде единствено липсата на работна ръка. Във фирмата на Антоанета Антонова се трудят близо 70 човека, но тя би искала да назначи още.

Антоанета Антонова: "Имаме спечелени стажантски програми, по които от 4 човека, аз три месеца търсих един, с много увещания и с много загуба на време от моя страна, за да намеря един единствен човек".

Ваня Христова работи в шивашката фирма от 15 години. Казва, че са я задържали колектива и динамиката на работата.

На въпроса защо младите хора не навлизат в този бранш, Ваня Христова отговори така:

"Не знам какво ги отблъсква, но си заслужава. Не е толкова страшно в производството, трябва да се опита. Те не си дават шанс дори и седмица да останат. Плашат се, от може би от динамичната работа, не знам.

За да избегнат затруднението с намирането на работна ръка, много от фирмите се лишават от възможността да разширят производствата си или са принудени да наемат шивачки от съседни градове и по-малки населени места.

Източник: БНТ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Развитието на робовладвлството в Русе напредва. Браво! Младите хора не искат да се занимават с това заради мизерните заплати, нечовешките условия на труд и работно време, заради грубото отношение на собствениците на тези фалшиви фирми, които укриват данъци, перат пари и се отнасят с хората като пълни идиоти. А нека не забравяме, че много от тях не са завършили дори средно образование. Тези глупави статийки за индустрията в Русе, която не съществува помагат ли на някого, освен на БКП???
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: