Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Реконструират кръговото кръстовище на бул. "Цар Освободител" и бул. "Липник"
Автор: Екип Ruse24.bg 07:00 / 02.12.2014Коментари (0)1123
©
Започва реконструкцията на кръговото кръстовище на бул. "Цар Освободител" и бул. "Липник" в град Русе
Стартира реконструкцията на кръговото кръстовище по бул. "Цар Освободител" и бул. "Липник" в Русе. Дейностите са компонент от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. 

Официални участници в събитието бяха Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Пламен Стоилов, кмет на гр. Русе, Димитър Наков, зам.-кмет "Устройство на територията", общински съветници, представители на държавната власт и на бизнеса, медии.

"Днес официално започваме работа по поредния компонент от един мащабен за гр. Русе проект. С него целим устойчивото подобряване на качеството на услугата градски транспорт на територията на града.

Проектът ще осигури по-добър достъп на гражданите до обществения транспорт, ще повиши капацитета му и ще пести време за пътуване, ще приложи гъвкава система за таксуване на пътниците, ще подобри трафика и условията за безопасното придвижване на пешеходците и на велосипедистите чрез изграждане на велоалеи. В обобщение, очакваме градът ни да се развие технологически и да разгърне своя потенциал за жителите си, превръщайки се в модерен, сигурен и спокоен европейски град", каза Пламен Стоилов, кмет на гр. Русе.

"Русе е чудесен пример за това как чрез много труд и инициативност местната власт може да преобрази един град. Определено ме радва доброто партньорство, което забелязвам тук, между Община Русе, местния бизнес и държавната власт. Поздравявам г-н Пламен Стоилов и неговия екип за активната работа и се надявам регионалното развитие и в останалите области на страната да протече с такива положителни резултати. Приоритет в стратегията ни е всеки областен град да получи такъв нов облик, благодарение на интегрирани инвестиции. Това не само ще подобри начина на живот, но и ще изгради инфраструктура, привлекателна за нови инвеститори и развитие на туризма", сподели по време на събитието зам.-министър Деница Николова.

Общата стойност на проекта е 29 379 323,89 лева, като 3 367 385,96 лева се поемат от Община Русе.

Тази публикация е реализирана в рамките на проект "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Русе и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тази публикация отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: