Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ретро парад на автомобилите в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:12 / 15.05.2016Коментари (0)675
56 автомобила от България и Румъния се включиха във Втория парад на ретро автомобили, който се проведе днес в Русе. Събитието, организирано за втора поредна година от Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", премина под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов в рамките на дванадесетото издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм". Второто издание на парада е и част от кампанията "Русе - Европейски град на спорта 2016".

В проявата се включиха собственици на класически возила от Русе, София, Варна, Бургас, Габрово, Велико Търново, Разград, Павликени, Велинград, Добрич, Свищов, Кубрат, Шумен и Румъния.

Участие в парада взеха автомобили и мотоциклети, създадени в периода между 1906 -1986 година. Преди обед ретро автомобилите направиха почетна обиколка по централните улици на Русе.

Официалният старт на Парада беше даден, в 13:00 ч., на Общинския паркинг до сградата на НАП, от кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

Той изрази радостта си от факта, че за втора поредна година събитието привлича интереса на колекционери и любители на класическите возила от България и Румъния и се утвърждава като традиция в града.

За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха Габриела Йорданова, която е едно от "Лицата на Русе", талантите от студио за поп и джаз пеене "Икономов" Кристина Тодорова и Жулиета Иванова, танцьорите от Клуб "Танго"-София и водещата Ралица Константинова.

По време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе се осъществи среща на миналото и бъдещето в автомобилизма, благодарение на специалното участие на Русенския университет "Ангел Кънчев". Те представиха автомобилите на бъдещето - пощенският екологичен автомобил, "Волното пате", задвижван от електричество и електромобила, с който отборът на Русенския университет ще представи България в състезанието "Шел еко маратон" в Лондон, Англия през тази година.

Ретро возилата бяха оценявани от петчленно жури от експерти в областта на автомобилизма.

Наградата на Кмета на Община Русе грабна Емил Неделчев от Шумен с автомобил Спартан МК2 от 1970 г. Наградата на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" получи Иван Калицов с Волга от 1966 г. Тя беше връчен аот председателя г-жа Ирена Петрова - директор на дирекция "Култура и образование" в Община Русе и член на Управителния съвет на Фондацията. Цанко Александров от Велико Търново получи наградата на генералния спонсор на събитието "Монтюпе" за автомобила си Волво от 1961г. от г-н Дамиен Беал. В категорията "Най-стар автомобил" наградата беше връчена на Димо Джамбазов от Бургас с френски Де Дион Бутон от 1906 г. от доц. Асен Асенов. Наградата за "Най-добре тунингован автомобил" връчи Пламен Пантелеев от "Хоби Кар" на Юлияно Илиев от Свищов с автомобил ГАЗ 21 от 1970 г. Призовите места в категория до 1940 г. заеха Валентин Василев от село Николово с Мерцедес от 1927 г., Младен Желязков от Варна с Москвич от 1938 г. и Петър Пенчев от Русе със Ситроен от 1934 г. В категория от 1940 до 1960 г. се класираха Йордан Йорданов от Русе с DKW от 1957 г., Никола Манев от Велинград с мотоциклет с кош от 1943 г. и Христо Пенчев от Габрово с мотоциклет BMW от 1958 г.. При автомобилите от 1960 до 1986 г. наградите отидоха приТодор Тодоров от Русе с Вартбург от 1963 г. Кристиян Доробанвтеску С Фолксваген от 1970 година , както и Цанко Александров от Велико Търново с Порше.
"Автосервиз АБ кар" подари безплатен технически преглед на русенски участник в парада - Красимир Антонов с Мерцедес от 1982 г.

Наградата на публиката получи Ростислав Тодоров с Москвич от 85 г. Тя му беше връчена от изпълнителният директор на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" Елена Минкова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: