Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ръководството на Русенския университет гостува в Китай
Автор: Екип Ruse24.bg 10:46 / 12.04.2024Коментари (0)864
Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов и зам.-ректорът доц. д-р Десислава Атанасова бяха на визита в Китай.

Те бяха част от делегацията от България, която бе представена от ректори и преподаватели в четири български университета – Софийски, Пловдивски, Русенски и Тракийски университет, както и директори и зам.-директори на средни училища със засилено изучаване на китайски език.

Делегацията посети Пекинския университет за чужди езици, в който се обучават студенти на 101 езика, сред които е и българският. Проведена беше среща със студенти бакалаври и магистри, които са избрали да изучават български език. Те споделиха мотивите си да изберат нашия език.

След емоционалната среща с проговорилите български език китайски студенти, посещението продължи с работна среща с проф. Сун - заместник-ректор на университета и проф. Занг - директор на международния отдел. Обсъдени бяха възможностите за съвместни проекти, научни форуми и обучения.

Делегацията присъства и на работна среща в Центъра за езиково образование и сътрудничество в Пекин.

В програмата беше включено посещение на Средно училище "Юстан" в Пекин, където делегацията се запозна с историята, традициите и материалната база. Директорът и зам.-директорите представиха накратко процеса по обучението. За тях особено важно е ежедневно да се споделят постиженията на всеки ученик в изложбените кътове и да се стимулира работата в екип на средношколците. Основен приоритет на ръководството е и всеки ученик да пътува поне веднъж по обмен по време на обучението си. Имат сключени договори със 162 средни училища от Япония, тъй като изучаваният от всички първи чужд език е японският. От направената снимка на българската делегация с най-изявените ученици на гимназия "Юстан", ще бъде част от музейната сбирка, в която са представени фотографии с всички международни делегации.

Визитата в китайската столица е по покана на Института Конфуций в София. Г-жа Аксиния Колева – директор на Институт Конфуций също бе част от българската делегация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: