Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русе беше отличен със специален статут на приятелски град на Алпите
Автор: Екип Ruse24.bg 14:14 / 11.09.2010Коментари (0)764
"Алпийският свят на Milka" беше официално посрещнат днес в Русе от кмета на града Божидар Йотов. "Алпийският свят на Milka" е дългосрочна инициатива, целяща да доведе природата по-близо до градските жители. Пресъздавайки магическата атмосфера на Алпите, Milka показва на посетителите красотата и хармонията в природата и напомня за отговорността на всеки за нейното опазване.

В градчето на Milka хиляди гости от Русе се наслаждават на приятни игри и забавления и се потапят в магията на Алпите. На специална церемония за откриването на Алпийския свят в Русе, посланикът на Milka, пристигнал специално за събитието, поздрави малчуганите и техните родители и връчи на кмета сертификат за приятелство между Русе и Алпийския свят.

"Щастлив съм, че Русе отново е домакин на тази не само забавна, но и образователна инициатива на Milka да запознае децата на Русе с красотата и обаянието на Алпийската природа. Русе цени високо природата и полага усилия за нейното опазване. Ето защо мога да ви уверя, че приятелството ни, също като нашата кауза, ще бъде не само сладко, но и дълго", каза кметът г-н Божидар Йотов по време на откриването.

"Докато пътувах насам виждах толкова красиви места, толкова хубава природа имате, че все си мислех, че дори не съм напуснал Алпите. Убедих се, че не само хората да хубави, не само природата е прекрасна, ами двете страни имат много общо. Затова, веднага щом пристигнах при лилавия камион, казах на мармотите да ми помогнат да подготвя специален сертификат. Алпийският сертификат за приятелство показва колко близки, колко приятелски са чувствата ни, моите и на всички Алпийски създания. С него Русе е вече част от Алпийското вълшебство, и всички алпийски обитатели приветстват своите нови приятели - гражданите на Русе", коментира Алпийския посланик.

Тази година Алпийският свят обикаля осем европейски държави, като пребиваването му в България ще продължи от 4-ти до 19-ти септември. След София, Плевен, Велико Търново и Русе, още четири български града (Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив) ще посрещнат Алпите. Всеки един от градовете ще бъде почетен като приятелски град на Алпийския свят на Milka.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: