Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенци споделят опит и идеи от света в музея
Автор: Екип Ruse24.bg 08:56 / 03.02.2010Коментари (0)780
© Ruse24.bg
Форумът „Пътуване от А до Я" с водещ Мира Душкова стартира в Регионален исторически музей - Русе. Инициативата на сдружение „Приятели на музея - Русе" ще представя погледа на известни русенци към близки и далечни страни, като си поставя за цел да създаде формат, в който русенци да могат да споделят своя чуждестранен опит и да обменят гледни точки и идеи.

На 4 февруари /четвъртък/, от 18:00 часа в зала „Русе" на Музея (пл. „Ал. Батенберг" 3) ще се проведе първото издание от форума „Пътуване от А до Я". Гост на премиерната среща ще бъде русенският художник Валентин Георгиев. Той ще представи пред публика опита, който е събрал в Италия, Полша, Чехия и Холандия по време на участието си в международни форуми за карикатура и живопис. Само през изминалата 2009 г. творчеството на артиста е отличено с 28 национални и международни награди.

Креативният форум-пътешествие ще се провежда веднъж месечно, като гостите ще бъдат разнообразни: от отделни личности-експерти в различни области и хора на изкуството, до цели формации, представящи творчеството си в Европа и по света.

Според инициаторът и водещ на форума Мира Душкова най-ценното в срещите ще бъдат субективните истории, представеният съвсем необективно личен опит от събеседници, с които публиката ще може спонтанно, неформално да разговаря. Според нея именно пъзелът от всички разкази, които форумът ще събере, ще позволи на участниците в срещите да изградят своя собствена, обективна представа за светогледа на русенеца.

Форъмът „Пътуване от А до Я" е втората поред инициатива, с която поетесата Мира Душкова се ангажира в рамките на сдружение „Приятели на музея-Русе", след като през месец май 2009 г. по нейна идея се осъществи проектът „Графити vs. витрини" в рамките на международната иницитаива „Нощ на музеите".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: