Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенка 3 години живее в Турция, без да знае
Автор: Екип Ruse24.bg 10:43 / 19.02.2014Коментари (6)2841
© Бряг Медия Груп
Йордан Цанков
Русенката Спаска Цанкова тия дни с удивление разбрала от Общината, че 3 години е живяла в Турция, без да знае, пише днес вестник "Бряг". Всъщност тя никога не е ходила в Турция, заявил в редакцията на изданието съпругът й Йордан Цанков, който отишъл да сподели "казуса". Сега освен всичко друго, след като е живяла в страна извън ЕС, жената трябва да се регистрира на адреса си, защото няма да може да гласува на евроизборите.

Спаска Цанкова получила от Общината писмо с покана за регистрация по адрес в Русе. Обяснява й се, че се води, че живее в страна извън ЕС, а за гласуване на предстоящите избори за членове на Европейски парламент, трябва през последните 3 месеца да е живяла в България или в държава - членка на ЕС. Писмото обаче е изпратено на адреса на Цанкова в Русе, макар че тя "не живее в България, нито в Русе". 

"Кой е подал тези неверни данни на Общината", пита съпругът й.

Данните ни се подават по електронен път от МВР в София, обясни Албена Арсова - началник отдел "Гражданско състояние" в Община Русе, потърсена от репортер на вестника за коментар. Според нея е възможно да стане грешка, или подобно объркване, когато се изпращат такива данни "и това не е единственият такъв случай". Просто жената е поканена да се регистрира на адреса си с документ за собственост на жилището, за да може да гласува, коментира Арсова. Тя обясни, че ако жената се регистрира сега, ще има право след 3 месеца да гласува, както е по закон.

Според Йордан Цанков обаче не би трябвало да стават подобни обърквания. Той обяснява, че съпругата му е била само в Австрия за 3 месеца и то през 2005 година. Той не проумява как може да се постъпва така с хората и да ги карат да поправят техни грешки, като се регистрират отново на адреса, на който живеят от години. Спаска не е знаела, че се води, че живее в Турция и сега трябва с адресна карта и с нотариален акт за жилището да се регистрира. 

"Аз съм патриот и искам да разоблича тези неща, за да не пострада и друг", казва Йордан.

За да бъде случаят с всички гледни точки, "Бряг" изпрати запитване и до МВР-София още преди дни. До редакционното приключване на броя вчера не бил получен отговор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.02.2014 г.
0
 
 
добре че не е лекар досега господа журналистите щяха да го сринат със земята
Aнонимен
на 19.02.2014 г.
0
 
 
Колко ли български избиратели живеят в Турция без да знаят...И колко ли турчиля знаят, че ужким живеят България и гласуват "по съвест"....Това е ДПС!!!
+1
 
 
Туй нещо,нещо намирисва.Някой нещо лъже.За три години,въпросната госпожа не е ходила на лекар,на зъболекар,не е гласувала на избори,представяла е фалшива лична карта,теглела е пари от банка,как ви се струва?Ако е вършела всичка това,то полиция,община,банки,здравна каса и т.н.по един шут и да забравим за тях.никакви данъци,никакви здравни вноски,никакви глоби.
Aнонимен
на 19.02.2014 г.
0
 
 
А как е гласувала на предните избори питам аз?Как чак сега го установиха,някой не си гледа работата май
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Абитуриентски балове
49-ото Народно събрание
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Матури 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: