Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенка: Очаква ли се някакъв ремонт на алеята на улица "Борисова"?
Автор: Цвети Христова 13:12 / 29.02.2024Коментари (0)1091
Очаква ли се някакъв ремонт на алеята на улица "Борисова", където се събират деца и възрастни хора целогодишно и е единственото място за игра и почивка на жители от няколко квартала? Този въпрос зададе дама от Русе към Общината в голяма група във Facebook, видя Ruse24.bg.

"Липсват плочи, изронена настилка, дупки и неравности навсякъде... Децата ни играят в близост до падащите плочи на блоковете, при липса на нормални тревни площи и игрище. Тези т.нар. шадравани от едно време по-добре да се отстранят и да остане място за игра, площадки и т.н.", добави още тя.

Под публикуваните снимки се заформи сериозна дискусия. 

"Г-жо Иванова, мястото където играят децата футбол под терасите на живущите в блока не е футболно игрище, нито е предназначено за детска площадка. Непрекъснато ритат топки нагоре и чупят стъклата на терасите. Блъскат с топките с всичка сила по витрините на магазин Елада, нямате представа как кънти в блока. А и това пространство пред блока със сухите шадравани не е предназначено за площадка за игри, а за отдих. Докато съществува този незаконно поставен баскетболен кош там, всичко ще е в мизерия, защото тези които се събират там да играят си хвърлят в "сухите шадравани " празните бутилки, опаковките от снаксове, чипсове, камари от люспи семки и други боклуци. Има празни терени зад бл. Яворов, които могат да се направят на площадки за спорт, и не са в междублоково пространство", написа друга жена от Русе.

"Зелените площи по алеите са приоритет и заложени в графиците на ОП ,,Паркстрой", а всяка година има отпуснати безвъзмездни помощи за облагородяване на междублоковите пространства за което се входира заявление от ЕС-представлявани от домоуправителите, но желаещите да се възползват са много малко за жалост. Тази година ще заработи и поливната система в градинките по алеята.

С коментар под фотографиите се включи и Константин Костадинов.

"В проектобюджета сме заложили значителни средства за подобряване на микроградската среда - ремонт на улици, междублокови пространства, тротоари, паркове, осветление, пейки и други. За съжаление, няма как всичко да се изпълни едновременно, но определено ще има видимо подобряване. Тези сухи шадравани от години не са поддържани и като за начало ще се затревят и озеленят, ще позакърпим и местата с липсващи плочки. Предстои и цялостно проектиране с нова визия", заяви Константин Костадинов, контрольор пълномощник на кмета на Русе Пенчо Милков.

Още по темата: общо новини по темата: 37
16.04.2024 »
03.04.2024 »
11.03.2024 »
04.03.2024 »
21.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: