Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенски деца се завърнаха с много награди от Германия
Автор: Екип Ruse24.bg 13:08 / 15.10.2010Коментари (0)246
Броени дни преди откриването на Творческия сезон на Общински детски център за култура и изкуство негови възпитаници се завърнаха с големи успехи от Германия. От 29 септември до 3 октомври Формация за модерен балет "Мираж" участва на най-големия световен танцов шампионат в град Бохум. Възпитаниците на ръководителката Наталия Томова се съревноваваха с над 4 000 хип-хоп, електрик буги и брейк танцьори от 35 страни от пет континента, между които Австрия, Белгия, Англия, Франция, Дания, Италия, Русия, САЩ и др. Русенските деца участваха с дуети и солови изпълнения в раздел хип-хоп.

При най-малките участници от 9 до 11 години, се състезава 9 годишния Никита Томов, в категорията от 12 до 15 години - Петя Владимирова, а Тереза Кръстева и Айрин Сюлейман се съревноваваха със 110 момичета. Тереза, която е на 13 години зае 23 място. Нейното постижение е най-доброто за България на този шампионат. В категорията над 16 години Росица Терзийска и Александра Иванова се състезаваха индивидуално с още 115 момичета и заедно в дует с 110 дуети, като Роси Терзийска се класира на 33 място.

Наталия Томова сподели, че това е бил най-трудния шампионат с много силни участници, а фаворитите в този стил са от Русия, Германия и Словения. В момента балет "Мираж" се подготвя за участие в хип-хоп турнир, който ще се проведе през 2011 година в София и при спечелени призови места в различните категории ще получат право на участие в следващия световен шампионат в град Грац, Австрия.

Двойки от Клуб по спортни танци "Фламинго 98" с треньор Цветомир Панчев участваха в Открит турнир и Купа България на 9 октомври в Шумен. В Открития турнир Николай Георгиев и Йоана Иванова са четвърти в Клас "А" латиноамерикански танци. Яцек Янков и Миглена Спасова се класираха трети, а Дейвид Данев и Дара Цветанова заеха пето място в Клас "18 В" в стандартните танци. Ясен Попов и Адриана Маринова са пети в Клас "18 С" в стандартните и латиноамериканските танци. За Купа България в групата на аматьорите Николай и Йоана са седми в латинотанците, а в групата на младежите до 19 години Яцек и Миглена са пети и за двата стила






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: