Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенският писател Пламък Искрен се среща с читатели 
Автор: Екип Ruse24.bg 15:10 / 18.05.2023Коментари (0)780
На 23-ти май в читалище "Стефан Караджа 2018" в Русе писателят Пламък Искрен ще се срещне със своите читатели. Авторът обещава пътешествие, започващо от дебрите на криминалистиката, но преминаващо през хумора и сатирата. Ще има разкази с нравствени послания и невероятни преживелици. 

Кой е Пламък Искрен? 

Малко са математиците литератори - Пламък Искрен е литературният псевдоним на Пламен Петков. Завършва немска гимназия (Deutsche Schule) в Русе, а след това информатика и предучилищна и начална училищна педагогика. В РУ "Ангел Кънчев“ учи над 30 вида висши математики, което го определя като математик. Но истинската му страст винаги е била литературата. Съчинява стихове от втори клас, а започва да ги записва в трети. Година по-късно получава и награда за първия акростих в живота си, който е публикуван в сборник с детски произведения. По това време посещава кръжок по поезия. В пети клас съчинява криминална поема с повече от двайсет куплета. На седемнайсетгодишна възраст прави опити и в прозата. Има множество публикации в различни литературни сборници и списания, в регионални и национални медии – на хартия и електронни. През 2003 г. участва в телевизионно предаване, където чете свое есе.

През 2017 г. издава първата си книга "Престъпни мисли“. Ето какво пише критиката за нея: "Пламен Петков има усет за криминалния ход и го гради с познанията и усета на професионален следовател. Стилът му е на разказвач, който гради без излишно разточителство и обяснителни  отклонения. Затова върви динамично и настъпателно. Подобно на Агата Кристи и Реймънд Чандлър авторът е изградил своя Еркюл Поаро, своя Филип Марлоу. Това е бившият следовател Иван Галинов“.

Само година по-късно, през 2018 г., се появява и втората книга на автора – "Голямата работа“. За нея критиците заявяват: "Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите“.

За пръв път виждаме Пламен Петков и като сатирик и ни напомня на майсторите в жанра. Сатирата му е остра и актуална по Ботевски. В тази книга авторът е многоцветен. На места ще ви разсмее, на други – разплаче, а на трети – остави без дъх.

През 2021 г. излиза и "В гората необятна“. Критиците казват за нея:

"В тази много добре оформена детска книга Пламък Искрен повежда малкия читател/слушател сред преживелиците, лудориите, радостите и страховете на героите от една  гора. В нея малкият читател/слушател е увлечен от приключенията на катерицата Нели, сойката Ива, мечката Стойка, мама Ежка, мама Зайка Райка, Мечо, малката сърничка и други герои. С остро чувство за занимателен сюжет, поетично, много увлекателно и с образност, близка на детската чувствителност и фантазия, Пламък Искрен ни въвлича в преживелиците на тези персонажи. В своите преживявания те се научават да бъдат добри, състрадателни, смели, находчиви и на ред още добродетели…

Тази книга на писателя спокойно може да се включи към образците на майсторство в литературата за деца в нашето съвремие. Тя заслужава да бъде прочетена от много голям брой малки читатели“.

Повече информация за събитието, вижте в галерията! 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: