Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенският университет ще бъде домакин на Международен лагер за изкуствен интелект
Автор: Екип Ruse24.bg 18:18 / 30.05.2024Коментари (0)1162
©
На 4 юни 2024 г. от 10:15 часа ще се състои официалното откриване на Международния лагер за изкуствен интелект "AI Camp 2024“ в Зала 1 на Канев център. Това е вторият международен лагер, организиран в рамките на проекта MAI4CAREU. През 2023 г. се проведе "AI Camp 2023“ в кампуса на University of Cyprus.

В "AI Camp 2024“ участват 22-ма студенти и ментори от Русенски университет "Ангел Кънчев“, Alma Mater Studiorum Universita di Bologna (UNIBO) – Италия, University of Cyprus. Основната цел на международния лагер за изкуствен интелект е да предложи на студентите опит, събран от мрежата на проекта. Добавената стойност, която се цели с организирането на международния лагер в областта на изкуствения интелект, е многопластова, тъй като обхваща транснационално сътрудничество и е свързана с паралелно придобиване на знания и умения чрез изследването на съвременни теми в изкуствения интелект, както и възможността за запознаване с кариерните перспективи в индустрията и изследователските организации.

В лагера ще участват пет екипа, сформирани от студенти от различните университети, които работят през месеците преди събитието върху проекти в областта на изкуствения интелект. Всеки екип работи с ментор от участващите университети и представя научен доклад по избраната тема.

На 5 и 6 юни от 9:30 часа, в зала "Образователно пространство на бъдещето“ в Русенски университет, петте международни екипа ще представят своите проекти. След всяка презентация са предвидени дискусионни сесии, където други студенти и участници могат да задават въпроси.

Програмата на международния лагер включва посещение на студентите на Иновативното младежко ЕКСПО 8, в Центъра за компетентност на Русенски университет и във фирма "ФААК България" ЕАД.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: