Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Рязко захлаждане и много дъжд за Гергьовден
Автор: Васил Динев 09:49 / 30.04.2019Коментари (0)587
©
Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток, по преминаването на студен атмосферен фронт, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в Централна Северна България. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд в западната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 18° и 23°, на места в Източна България до 25°-26°. Привечер от запад ще започне процес на намаление на облачността.

През следващите три дни облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни валежи, в сряда и петък на отделни места и предимно слаби, в четвъртък – на повече места. Вятърът в страната ще е от запад-северозапад, предимно умерен, в сряда в Дунавската равнина и временно силен, повече западен. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните – предимно между 20° и 25°, с градус-два по-ниски в четвъртък. В събота вятърът ще е от запад-югозапад. Ще има и слънчеви часове, а след обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

В неделя и понеделник облачността ще е значителна и ще има валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще се явленията в западната половина от страната. През първия ден в Източна България вятърът ще е южен, ще се усили и там вероятността за валежи е по-малка, а и температурите ще се задържат по-високи. По-късно през деня в неделя с усилване на северозападния вятър в Западна България ще започне да нахлува хладен въздух, а в понеделник ще захладнее в цялата страна. Има повишена вероятност за значителни количества валежи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: