Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
С новите стандарти за месни продукти цените им ще се повишат между 30 и 40%
Автор: Екип Ruse24.bg 14:33 / 08.08.2010Коментари (8)327
© Ruse24.bg
От 2 август влязоха в сила 9 стандарта за месни продукти от свинско, говеждо и птиче месо. Продуктите, които отговарят на изискванията ще носят наименованието "Стара планина". В тях не може да се влага соя, картофено нишесте, фибри и др. Регламентирано е и процентното съдържание на сол.

Въвеждането на новите стандарти ще повишат не само качеството, но и цените. Очаква се килограм кайма и кебапчета да струват 7-8 лв.

Месопреработвателите приветстват приемането на стандартите за производство на продукти от свинско, птиче и говеждо месо, защото, според тях, по този начин ще се въведе ред в сектора. След отпадането на БДС през 1999 г. месопреработвателите са имали право да си разработват собствени технически параметри на производство - с различно качество и съдържание на вложените продукти. Единственото задължителното изискване е било безопасността да е гарантирана.

Въвеждането на утвърдените стандарти ще доведе до чувствително увеличаване на качеството, но и цената на месните изделия Стара планина ще нарастне средно с 30-40%.

Трайните варено-пушени колбаси ще струват около 13-14 лв. Въвеждането на наименованието Стара планина защитава изборът на потребителите, защото гарантира, че стоката е 100% от месо, без соя и консерванти.

При производството на продуктите задължително ще има присъствие на ветеринарни лекари, които ще гарантират изискваното съдържание по утвърдените стандарти.

Източник: Ekipnews







Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 10.08.2010 г.
0
 
 
ЯЖТЕ СИ ГИ! ПО-СКЪПО МЕСО И НАКРАЯ ДА МИ СМЕНИ И ПОЛА! НЕ МЕРСИ!
0
 
 
Чудесно звучи Но дали ще се получи...Мисля ,че за боклуците на пазара е виновна конкуренцията на фирмите ,в тази немотия хората взимат най евтиното и съответно фирмите който го предлагат печелят най много.Др. производители тр да бутнат цените и ето ти едни салами за по 1-2 лева направени от ГАДОСТИ
-1
 
 
Тези формулировки за мен са тъпи,та дрънкат.Няма колбаси без соя и консерванти.Проблемът изва от мълвата,че масово в салами и кренвирши се слагат субпродукти /карантии,кожа и пр./,които в белия свят са само за кучешки и котешки храни и аз съм сигурен,че наистина е така.Аз лично от 2 години НЕ ЯМ салами и кренвирши - купувам си от немските вакуумирани - просто им имам повече вяра.
0
 
 
Наименованието "Стара планина" е само за продуктите по този стандарт. Който използва това наименование, за да си слага пак неща не по този стандарт, се преследва от закона. Така, че не е задължителен стандартът, но пък е длъжен тогава да не ползва това наименование на продукта за воите фалшификати!
0
 
 
Доколкото разбрах тези нови стандарти НЯМА да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!!!! И за какво е цялата тази шумотевица ако е така!???
+4
 
 
Добре звучи , но кой знае дали ще присъстват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ветеринарни доктори, или просто ще скочат цените и без тяхното "присъствие" :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: