Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Шест от осем общински търговски дружества на Община Русе отчитат печалба за 2023 година
Автор: Велизара Ангелова 11:41 / 30.04.2024Коментари (0)1110
©
Анaлизът на гoдишнитe финaнcoви oтчeти и дoĸлaдитe зa дeйнocттa нa осемте общински тъpгoвcĸи дpyжecтвa, на които Община Русе е едноличен собственик на капитала, сочи, че шест от тях са с положителен финансов резултат за 2023 г. Това са "Общински пазари", "Диагностично консултативен център 1 – Русе", "Център по дентална медицина 1 – Русе", "Център за психично здраве – Русе", "Комплексен онкологичен център – Русе" и "Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе", съобщи Общината.

Останалите две - "Общински транспорт Русе" и "Медицински център 1 – Русе", отчитат загуби за 2023 г.

Дружеството "Общински пазари", което стопанисва 15 търговски обекта, за поредна година реализира счетоводна печалба, която е в размер на 118 хил. лева, с 45 хил. лева повече от печалбата през 2022 г. Окончателният финансов резултат след данъчно облагане е нетна печалба в размер на 106 хил. лева.

Приходите на дружеството са формирани основно от отдаване под наем на търговски площи и съоръжения, като през изтеклата 2023 г. "Общински пазари" е внесло в бюджета на Община Русе 212 хил. лв. такси по Наредба №16 на Общински съвет – Русе.

През отчетния период инвестиционната програма на общинското дружество е свързана  с реконструкция на Централния пазар и строителството на многофункционален плувен комплекс в Парка на младежта. Дружеството е ангажирано със стопанисването на "Ледената пързалка" и "Русенски пролетен панаир", превърнали се в традиция и място за развлечение на жителите на града. 

През 2024 г. "Общински пазари" ще реализира няколко проекта, свързани с изграждане  на нов пазар в района на Дунав мост, благоустрояване на пазар "Иван Вазов" и пазар "Лилия", както и завършване на строителните работи по изграждане на плувния комплекс.

Управителите на общинските търговски дружества - лечебни заведения "Диагностично консултативен център 1 – Русе", "Център по дентална медицина 1 – Русе", "Център за психично здраве – Русе", "Комплексен онкологичен център – Русе" и "Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе", представиха пред Комисията за оценка на финансово-икономическите резултати своите намерения за 2024 г. Те са свързани с инвестиции в материалната база, в закупуване на медицинска апаратура и техника, както и в повишаване квалификацията на персонала.

След извършения анализ на финансово-икономическото състояние и резултати на общинските еднолични търговски дружества комисията ще предложи на Общинския съвет да бъдат приети техните Годишни финансови отчети и Годишните доклади за дейността за 2023 г., както и да бъдат избрани проверители - регистрирани одитори, определени след проведена от всяко дружество процедура. 

Комисията ще предложи на Общинския съвет всички общински търговски дружества да бъдат освободени от внасяне на дивидент за финансовата 2023 г. в бюджета на Община Русе.

Пълната информация за резултатите от дейността на общинските дружества през изминалата година може да бъде видяна в обобщения годишен доклад, който ще бъде представен на следващото заседание на ОбС-Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Санкциите срещу Русия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: