Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Щабът за изпълнение на областния план за защита при бедствия проведе тренировка преди зимния сезон
Автор: Екип Ruse24.bg 16:58 / 21.09.2012Коментари (0)1029
©
В зала 1 на Областна администрация Щабът за изпълнение на областния план за защита при бедствия проведе тренировка на тема "Осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни работи при силни снеговалежи и снегонавявания при конкретна оперативна обстановка". Сценарият, според който членовете на щаба трябваше да реагират, предвиждаше силен вятър, обилен снеговалеж, затворени пътища, затруднено корабоплаване и пр. 

Присъстващите разискваха актуални въпроси, касаещи създаването на организация за предприемане на действия и превантивни мерки, свързани с осигуряването на нормално функциониране на инфраструктурата и услугите, снабдяването със стоки и почистването на снежната покривка по пътната мрежа през предстоящия зимен сезон.

Ръководителят на щаба Стефко Бурджиев откри заседанието като акцентира върху това, че тази симулация ще накара много от присъстващите да се замислят върху някои детайли, които не биха взели предвид в условията на екстремални ситуации. "Проиграването на областния план ще даде информация за ресурсната обезпеченост и начина, по който трябва да се реагира в тежки зимни условия", допълни още областният управител. 

На срещата взеха участие кметове на общини в област Русе, директори и представители на важни институции в областта - ОД на МВР, ОУ "ПБЗН", ИАППД, ОПУ- Русе, РЗИ- Русе и др. 

В рамките на заседанието бяха взети следните решения: 

1. Комисар Димитър Павлов - началник на ОУПБЗН-Русе и секретар на щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с Националния щаб да създаде необходимата организация за провеждането на следващото заседание на щаба на 19.10.2012 г., като строго съблюдава приетите срокове и осигури присъствието на посочените в тематичния план за обучение лектори;

2. Всички документи, регламентиращи провеждането на следващите обучителни заседания да бъдат предоставени на Областния управител за съгласуване в 14-дневен срок преди утвърдените с тематичния план за обучение дати;

3. Вземайки предвид анализа на моментната готовност на областта, и направените предложения за оптимизиране на работата по подготовката на областта за зимния сезон, Областния управител на област Русе да издаде Заповед за предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението, осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването, услугите, създаване на организация за почистване на снежната покривка по пътната мрежа през Зимен сезон 2012-2013 г. и цялостната подготовка на област Русе за работа при екстремални зимни условия. 

Срок: 28.09.2012 г.Отг.: Пламен Пеков-Главен експерт в ОА-Русе.

4. Кметовете на общини и ръководителите на ведомства и организации да предоставят на Областния управител доклад за изпълнението на посочените в заповедта по предходната точка мероприятия, както и за окончателните резултати от проведената подготовка за зимния сезон.
Срок: 15.10.2012 г.
Отг.: Кметове на общини и р-ли 

5. В изпълнение на заповед № Р-231/18.09.2012 г. на Министър-председателя на Република България да се изготви обобщен доклад за готовността на област Русе за предстоящия експлоатационен зимен сезон 2012-2013 г.

Срок: 31.10.2012 г.
Отг.:Пламен Пеков-Главен експерт в ОА-Русе.

6. Кметовете на общини да предприемат необходимите действия за сключване на договори с предмет на дейност - снегопочистване и/или зимно поддържане на общинските пътни мрежи. Копия от договорите да бъдат представени в Областна администрация Русе незабавно. Същото важи и за поддържането на Републиканската пътна мрежа в урбанизираните територии.

Срок: 08.10.2012 г.
Отг.: Кметове на общини

7. Със заповед на Областния управител на област Русе да се регламентира създаването на организация за проверка на готовността на договорираната снегопочистваща техника за поддръжка на общинските пътни мрежи. Проверката да се извърши конкретно за наличността на договори, готовността и техническото състояние на техниката за зимно поддържане на общинската и уличната пътна мрежа на територията на област Русе, собственост на общините и на фирмите изпълнители по договори с общините за Зимен сезон 2012 - 2013 г. Акцентът да падне върху техническите възможности на фирмите за изпълнение на договорните задължения и евентуалното дублиране на машини на едни изпълнители по различни договори. 

Срок: 18.10.2012 г.
Отг.: Пламен Пеков - Главен експерт в ОА-Русе.

8. В изпълнение разпоредбите на Наредбата за граничните контролно-пропусквателни пунктове, с цел гарантиране безопасността при експлоатацията на ГКПП Дунав мост В изпълнение на чл. 7 а, ал. 1 , т. 6 от същата да бъде сключен договор с предмет снегопочистване, опесъчаване и почистване в зоната на ГКПП - Дунав мост, включително пътническите и товарните терминали, прилежащите площи в района на граничната зона през зимен период 2012 - 2013 г.

Срок: 19.10.2012 г.
Отг.: Валентин Венков-директор на дирекция АПОФУС в ОА-Русе

9. Да се насрочи и организира среща, целяща регламентирането на механизма за изключване на ел. захранването при пожар и други бедствия с оглед осигуряване на безопасността на спасителите и максимално запазване интереса на потърпевшите.
Срок: 12.10.2012 г. 

Отг: Комисар Димитър Павлов - началник на ОУПБЗН-Русе; Христофор Филев, управител на РОЦ Русе - Разград "Енегро-про мрежи" АД.

10. Създаване на организация за изготвяне и разпространение на информационни материали, касаещи оказването на първа помощ при измръзване и интоксикация с автомобилни газове на граждани както и за оказване на специализирана психологическа помощ на пострадали, чрез т.нар. "дебрифинг" от компетентни лица. 

Отговорник: д-р Руденко Йорданов БЧК; д-р Маргарита Николова, директор РЗИ Русе; комисар Димитър - началник на ОУПБЗН-Русе

Още по темата: общо новини по темата: 66
27.03.2013 »
10.03.2013 »
07.02.2013 »
03.02.2013 »
29.01.2013 »
27.01.2013 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: