Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Силно участие на русенските лекоатлети на турнира "Младост"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:56 / 14.05.2023Коментари (0)279
© Областна администрация Русе
Единайсетото издание на международния лекоатлетически турнир "Младост“ събра елита на младежката атлетика в Русе. В надпреварата, която се проведе вчера на градския стадион в крайдунавския град участваха над 300 състезатели от 37 клуба от страната, както и редица състезатели от Грузия, Молдова, Украйна, Сърбия, Унгария и Румъния. Събитието по традиция се организира от Спортен лекоатлетически клуб "Дунав-Русе“ и Община Русе.

В рамките на турнира русенското представяне беше изключително силно. Русенци успяха да завоюват две първи места. Росина Николова с треньор Евгени Игнатов стана първа на 800 метра-девойки под 18 години с 2,14,58. Станимир Йорданов победи при ненавършилите все още пълнолетие при хвърлянето на копие. Той постигна резултат от впечатляващите 58,19м. Негов треньор е Борислав Иванов. И двамата състезатели са от Спортен лекоатлетически клуб "Дунав-Русе“. Така тийнейджърите покриха норматива за Балканските игри, които ще се проведат през септември в Турция.

Големите награди отидоха при Радина Величкова от "Ботев Пловдив“ и Денис Кутковецчи /Denis Cutcovețchi/ от Молдова. Радина финишира на 100 метра с 11,80 и записа един от най-добрите към момента резултати в цяла Европа, а Денис постигна резултат от 16,93 при тласкането на гюле.

Крайното класиране отреди първото място на 100 и 400 метра при юношите за Мартин Димитров от "Локомотив-Пловдив“. Той финишира съответно за 10,93 и 49,67 секунди. Златният медал на 1500 метра при юношите грабна Матей Молдован /Matei Moldovan/ от Румъния. Той постигна резултат от 4,04.70. В дисциплината скок на дължина победа при юношите записа Християн Касабов от спортен клуб "Супер спорт-Варна“ с резултат от 6,57. При скока на височина първото място отиде при Христо Атанасов от "Михаил Желев-Сливен“ с 1,88. Колкото до овчарския скок при мъже победител стана Камен Ценков от "Бургас 98“ с резултат 4,90.

На 400 м. при девойките първа стана сръбкинята Лена Малетич /Lena Maletic/ с резултат 57,64. При скока на дължина за девойки победата бе за Ирен Саръбоюкова от "Хеброс-Харманли“ с резултат 5,73, а при тройния скок най-добър резултат записа румънката Дарина Вринчяну /Daria Vrinceanu/ с 12,50. Ирен Саръбоюкова победи и в още една от дисциплините – скок на височина, като постигна резултат от 175 см. Ренета Петкова от "КЛАСА“ стана най-добра при хвърленото на диск с резултат от 44,96, а румънската Адина Фиртала /Adina Firtala/ победи при тласкането на гюле при девойки с резултат 14,82.

Събитието се проведе с финансовата подкрепа на Община Русе, "Дунарит“ АД, "АС СТРОЙ“ ЕООД, Българския спортен тотализатор, "Пристанищен комплекс-Русе“ ЕАД, "Общински пазари“ ЕООД, "Мегахим“ АД, KENSOL и лечебни заведения "Медика“.

На събитието присъстваха известните лекоатлети Евгени Игнатов и Анелия Нунева, директорът на Спортното училище "Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, както и регионалният представител на Министерството на младежта и спорта Елеонора Горбанова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: