Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Силно женско присъствие при кандидатите за парламентарните избори в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:10 / 08.05.2024Коментари (0)1010
© Областна администрация - Русе
255 кандидати от 31 партии и коалиции ще се борят за 7 мандата в Русенско на предсрочните парламентарни избори на 9 юни тази година, стана ясно от проведена среща между областния управител Драгомир Драганов и състава на Районната избирателна комисия /РИК/.

Областният управител увери председателя на РИК Милена Хинкова, че ръководената от него институция ще продължи да работи в пълен синхрон с РИК и ще съдейства за навременното разрешаване на всеки казус.

"Надявам се да няма подмолни игри и да не се злепоставя опонента, като се нарушават моралните и законови норми“, заяви областният управител относно предстоящата предизборна кампания.

Според него най-важно е русенци да видят реално различни мнения и конструктивен сблъсък на идеи, така че да направят най-правилният избор. Областният управител обърна и особено внимание на младите хора, които за първи път ще гласуват.

"Те ще бъдат зрелостници не само в училище, но и в реалния живот. Сега имат уникалния шанс да гласуват както за евродепутати, така и да се отчете тяхното мнение за бъдещето на държава“, категоричен бе Драганов.

Припомняме, че крайният срок за регистрация на листи с кандидати за народни представители от всеки избирателен район беше до 17.00 часа вчера.

Пълните листи, с 14 имена, са 9, а тези с по един единствен кандидат – 2.

Жените, които ще се борят за народни представители на предстоящия вот са 64, което е ¼ от всички кандидати за депутати. Най-много жени има в листата на "ДПС“ – седем, което означава, че половината от кандидатите за народни представители на "Движението за права и свободи“ са от нежния пол. Любопитен факт е, че единствено от жени са съставени листите на две политически сили "Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ и "НИЕ ИДВАМЕ“. Това са и двете формации, които са регистрирали по един кандидат за депутат от региона. С изцяло мъжка листа са други шест формации. Това са БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ – БНО, БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ (БСДД), "КОАЛИЦИЯ НА РОЗАТА", "ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ“, ГЛАС НАРОДЕН и ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Шестте партии и коалиции са регистрирали общо 28 кандидати за народни представители.

За сравнение с последните парламентарни избори от миналата година броят на желаещите да влязат в Народното събрание от Русенско се е увеличил с почти 35% или със 66 души. През април 2023 година кандидатите за народни представители бяха 189 от 21 партии и коалиции, което означава, че и броят на политическите формации е бил с 10 по-малко спрямо настоящия.

По-късно през днешния ден заместник областният управител Георги Георгиев ще участва в среща с представители на ангажираните институции относно подготовката на изборите в региона.

Още по темата: общо новини по темата: 6
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: