Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ситуацията с трафика на камиони в района на "Дунав мост" е критична
Автор: Екип Ruse24.bg 15:09 / 09.12.2022Коментари (0)438
© БТА
Ситуацията с трафика на камиони в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е критична. Това коментира пред журналисти кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. 

Причината е, че за пореден ден опашките от камиони в района на граничния пункт са километрични. Това затруднява, а на моменти блокира движението по пътя Русе - Мартен и по международния булевард "България", заради което русенци масово недоволстват. 

"Пътуването в района е ужасно. Работя в индустриална зона "Тегра", която се намира между Русе и Мартен. Заради задръстването от камиони тази сутрин пътувах половин час. Разстоянието е само пет-шест километра. Мои колеги попаднаха в задръстването и дойдоха на работа в 10:30 часа", обясни 39-годишният Йордан Йорданов. По думите му положението е същото и в обратна посока. 

Кметът на Русе Пенчо Милков обясни, че е разговарял с министъра на регионалното развитие и благоустройството. Премиерът също е информиран. "Уверяват ме, че тировете се задържат в съседни области. Обясних, че положението е нетърпимо. Полицията в Русе прави всичко възможно да регулира трафика с всички сили и средства", каза Милков. 

Той информира, че до дни се очаква да бъде поставено началото на строителството на буферния паркинг.  "Надявам се в много бърз период да започне да се изгражда. Срокът е девет месеца, заедно с проектирането, но уверението на строителя е, че това ще стане по-бързо", обясни Милков. 

Областният управител на Русе Анатоли Станев коментира, че натоварванията от камиони са епизодични и са свързани с грубо погазване на правилата за движение от страна на някои чуждестранни шофьори. "Изпитваме затруднения по вменяването на отговорност, тъй като водачите са чужденци", обясни Станев. 

Той каза още, че спирането на камиони в съседни на Русе области се ръководи от координационен център. "За съжаление това понякога се прави кампанийно - след като тук вече имаме натрупване на камиони", каза Станев. 

По думите му проблемът ще се разреши след изграждането на буферни паркинги и с възобновяването на фериботната линия с Гюргево.

От граничния пункт съобщиха, че за последното денонощие в България през "Дунав мост" в двете посоки са преминали 2974 камиона.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Земетресения в България
Бюджет 2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: