Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Служители от НАП ще разясняват данъците на русенски ученици
Автор: Екип Ruse24.bg 13:22 / 03.02.2015Коментари (0)631
© Ruse24.bg
Таблет спечели Тихомир Игнатов от Свищов, който е първият късметлия в играта на НАП "Парола: Касова бележка". Актьорът Димитър Рачков изтегли името на печелившия в нейния първи кръг сред 900 участници. Целта на играта, която е част от кампанията на НАП "Влез в час с данъците 2", е да даде основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.

Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS. 

Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите.

Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират. 

Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола Плей стейшън, а печелившите се определят на лотариен принцип. 900 ученици вече се включиха в играта, като до момента регистрираха над 35 000 касови бележки. Над 10 000 фенове следят публикациите в страницата на кампанията във Facebook.

В хода на кампанията "Влез в час с данъците 2" 80 служители на НАП ще посеят близо 120 училища в страната до края на учебната година и ще се срещнат с около 20 000 ученици. В Русе първите лекции от кампанията ще започнат в началото на новия учебен срок през следващата седмица. 

Четирима служители от офиса на НАП в Русе ще се срещнат с випускниците на МГ "Баба Тонка", СОУ "Възраждане", ПГ по дървообработване "Йосиф Вондрак" и ПГ по механотехника. 

В първото издание на кампанията през 2013 г. се включиха ученици от СОУ "Христо Ботев", МГ "Баба Тонка", СОУЕЕ "Св. Константин Кирил Философ" и ПГИМ "Елиас Канети". 

Общо 827 юноши участваха активно в 33 беседи, в които видяха за първи път данъчна декларация, научиха за плоския и прогресивен данък, за прякото и косвено облагане, за необходимостта от внасянето на осигуровки, за проявите на сивата икономика и вредите от нея за обществото.

Един 8-годишен чаровник от Русе - Венцислав Георгиев, получи iPod Touch като награда в националния конкурс "Данъците, без които не можем" във фенстраницата на кампанията във Фейсбук. 

Той бе най-малкият сред 7-те първенци, но спечели в категорията "Победител на публиката". Отличникът от тогавашния първи клас в СОУ "Възраждане" събра в свободното гласуване на феновете 563 гласа за фотографията на своя жилищен блок, към която бе добавил кратък и по детски откровен и ясен текст 

"В този блок живеем аз и моето семейство. От мама и тати знам, че е много важно човек да си плаща всички данъци. С тези пари от данъци се строят детски градини, площадки за игра, поддържат се парковете в града. Моето семейство плаща всички данъци по интернет, за да пестим време и нерви".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: