Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Собствениците на плавателни съдове могат да се регистрират само в 4 града
Автор: Екип Ruse24.bg 13:15 / 10.07.2010Коментари (0)301
© Ruse24.bg
Собствениците на плавателни съдове и атракциони могат да ги регистрират само на четири места в страната - Бургас, Варна, Лом и Русе. Това е една от промените в наредба номер 1 на транспортното министерство. Те са направени в началото на юни и с тях се въвежда централизирана регистрация.

С другите изменения се вкарва изискването, че на регистрация подлежат всички плавателни съдове, на които мощността надхвърля 21 конски сили, обясниха експертите. По старата наредба всички джетове, моторни лодки и други атракциони не попадаха в регистрационен режим, тъй като законът изискваше регистрация само на плавателни съдове, по-големи от 15 фута, без значение каква е мощността им.

На 40 места по родното Черноморие пък ще могат да се предлагат джетове, водни парашути, ски и банани. Толкова са регистрираните водни бази за увеселителни дейности. Половината от тях са във Варна и близките курорти.

Създаването на базите се въвежда с наредбата за военните атракциони. Зоните не могат да бъдат с големина по-голяма от 30 метра, както и да бъдат създавани в плажове по-малки от 300 метра. Две места за водни атракциони не трябва да бъдат на по-малко от 500 метра едно от друго. Всяко едно такова място вече трябва да има управител, задължително с тапия за морска правоспособност.

Новата наредба на транспортното министерство намали наполовина разходките с лодки по морето. Новите изисквания за сигурност, които агенция "Морска администрация" постави пред собствениците на увеселителните корабчета, накара много от морските вълци да се откажат от този бизнес. По думите на шефа на агенцията Сергей Църнаклийски през миналото лято корабчетата са били 147, а сега на изискванията са отговорили едва 84. Само те са получили регистрации за работа в летния период от май до октомври.

Плавателните съдове са снабдени с индивидуални спасителни средства - жилетки и колективни плотове. Те са съобразени с разрешения максимален брой пътници, като при качване на деца се изисква двойно завишаване на спасителните жилетки. За повишаване на сигурността на пътниците от това лято вече се прави инструктаж за използването им още с качването на борда. Освен това, всички екипажи са преминали и задължително обучение за справяне в кризисна ситуация по т.нар. "управление на тълпата".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: