Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
“Спри детето запази" – три знака ще пазят учениците в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 15:58 / 11.04.2016Коментари (0)415
©
От утре учениците отново са на училище след пролетната ваканция. Три знака с кампанията на БНТ "Спри, детето запази" в Русе вече заострят вниманието на шофьорите, да пазят учениците. Те са поставени пред едни от най-големите училища в града.

През миналата година в Русе са станали близо 1200 инцидентa на пътя. В 106 от случаите има блъснати пешеходци. Загиналите са 103, а ранените 6. За голяма част от пътните произшествия вина имат водачите. 

Петър Стоянов и дъщеря му Ренета в почивните дни обичат да карат колело. Момичето е петокласничка в училището по немски език, пред което е поставен един от знаците от кампанията "Спри, детето запази". Разказва, че обучението по безопасност на пътя е засилено.

Ренета Стоянова - 5 клас: "Сега учихме, по час на класа имахме едни книжки за безопасност на движението, те бяха свързани с колелетата. Иначе преди учихме как да пресичаме, за светофарите. Понякога, когато ще пресичаме, колите не ни дават да пресечем, дори когато е зелено".

Бащата на Ренета споделя, че пред училището на дъщеря му има достатъчно знаци, които да привличат вниманието на шофьорите. Въпреки това, обаче, те често не се съобразяват с тях.

Петър Стоянов: "Това, което ми прави впечатление и като водач, и като пешеходец е, че нямат съображение, не дават предимство, спират в последния момент, свиркат. Затова винаги ѝ казвам да внимава".

Знаци от кампанията на БНТ има и на улица "Студентска", където се намират други 3 училища, и на булевард "Придунавски", където потокът от коли е голям.

Наталия Кръстева - зам.-кмет на Община Русе: "В района на всички училища са поставени повдигнати пешеходни пътеки с два вида знаци - "Пресичат деца!" и "Внимание, пешеходна пътека!", като пред повечето училища знаците са и светлинни".

Понякога и самите пешеходци имат вина за произшествията. Миналата година в Русе са констатирани 18 нарушения - пресичане на забранени места или на червен сигнал на светофара.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: