Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартира новата инвестиционна програма за развитие на Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 15:36 / 13.04.2016Коментари (0)779
©
Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов подписа новата инвестиционна програма по ОП "Региони в растеж", за изпълнение на "Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Русе", на стойност 56 676 890,56 лв.
 
През следващите години, Община Русе ще работи с високи темпове за реализирането на проекти по четири приоритетни оси, които са с голяма обществена значимост и потенциал за икономическо развитие.
 
По отношение на първия инвестиционен приоритет, а именно "Интегриран градски транспорт" ще бъде изграден надлез между кв. "Родина" 3 и кв. "Чародейка" и пешеходна зона по ул. "Чипровци", като околните пространства ще бъдат благоустроени.

Предвижда се рехабилитация и реконструкция на пешеходния подлез при Математическа гимназия "Баба Тонка", зоната за обществен отдих по крайбрежната ивица, в района на ж.п. прелеза на Речна гара до ул. "Мостова", както и на ул. "Шипка" в участъка от ул. "Чипровци" до бул. "България". 

"Градска среда" е второто направление, по което Община Русе ще работи. И тук, като продължение на приключилите през изминалата година дейности, близо 17 млн. лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция и рехабилитация на крайбрежната зона и Русе най-после ще се обърне с лице към река Дунав. 

Изграждането на нова кейова стена, панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки и площадки за фитнес на открито, както и яхтено пристанище са само част от плануваните дейности, с които градът ще се утвърди като едно по-чисто, приветливо и безопасно място за живеене. 

В тази приоритетна ос е включена и дългоочакваната рехабилитация на Парка на младежта, който след завършването на дейностите по облагородяване на парковите пространства ще се превърне в любимо място на русенци. 

Част от предвидените дейности са свързани с полагането на нова настилка по алеите, изграждането на лятна естрада и читалня на открито, алеи за джогинг, а за любителите на колоезденето - нови велосипедни трасета и байк-парк. Розариумът също ще промени изцяло облика си, а детски и фитнес площадки на открито ще продължават да се изграждат.
 
Миналата година Община Русе получи награда по повод високите си постижения в социалната политика. През следващия програмен период е планирано да бъдат осъществени още два социални проекта. 

С финансирането по ОП "Региони в растеж" ще бъдат изградени социални жилища за настаняване на лица от малцинствени групи и социално слаби лица, които не могат да се ползват от условията на жилищното настаняване на Община Русе. Предвидени са и ремонтни дейности и мерки за енергийна ефективност на Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

Четвъртият инвестиционен приоритет е "Образователна инфраструктура". По тази ос ще бъде извършен основен ремонт в целодневните детски градини "Пинокио" 1 и 2 и в "Русалка" 2, като ще бъдат облагородени прилежащите дворни пространства и ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност. 

Две от русенските училища ще бъдат изцяло ремонтирани - МГ "Баба Тонка" и СОУ "Христо Ботев". Ще бъдат изградени спортни площадки и озеленени прилежащите дворни пространства.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: