Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартира строителството на "Канев Център Русенски университет"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:44 / 13.03.2013Коментари (0)1327
©
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес с първа копка бе даден старт на изграждането на новия "Канев Център Русенски Университет". Пред множеството гости, студенти и преподаватели от висшето учебно заведение копката направиха ректорът на РУ "Ангел Кънчев" проф. Христо Белоев, г-н Симеон Кънев, брат на канадския строителен магнат Игнат Канев, дарил средства за изграждане на центъра, областният управител на Русе Стефко Бурджиев, зам.-кметът Димитър Наков, засл. проф. Васил Пенчев и Деян Василев от строителната компания-изпълнител.

Сред гостите на тържеството бяха и близките на г-н Канев, дошли специално от с. Горно Абланово, представителите на държавната и местна власт, бивши ректори и представители на строителния консорциум, който ще гради комплекса. 

Поздравления към гостите отправиха проф. Белоев, Кънев, племенницата на Канев г-жа Златева, областният управител Стефко Бурджиев, председателят на Общинския съвет и проф. Васил Пенчев, а зам.-кметът Страхил Карапчански връчи поздравителен адрес от кмета на Русе. 
 
В словото си при откриването на тържеството областният управител изрази огромната си радост от даването на старта на строителството на "Канев Център Русенски университет". Бурджиев сърдечно благодари на г-н Канев за дарението, поздрави проф. Белоев за постоянните му усилия да развива университета, а на фирмата - изпълнител пожела спорна работа. 

Комплексът "Канев Център Русенски Университет" ще служи за провеждане университетски, градски, национални и международни форуми и в него ще могат да се организират конференции, конгреси, кандидатстудентски борси, олимпиади, изложби и много други събития. Проф. Белоев обясни, че екстериорът на сградата е хармонизиран изцяло с корпус 2 и ще бъде свързан с Ректората с идентична топла връзка. В източния край е предвиден и преход с инвалидна платформа за хората с увреждания. 

Центърът ще бъде изграден на два етажа и ще разполага с полифункционална зала с близо 800 места, сцена и аванс-сцена с обслужващи пространства към нея, а на втория етаж са предвидени заседателна зала със 70 места, конферентна зала със 100 места и зала за пресконференции. 

Идеята за новия комплекс се е зародила след посещение на канадския строителен предприемач и филантроп Игнат Канев във висшето училище през септември 2012 г., а през октомври Канев обявява официално, че дарява 2 млн. лв. за изграждането на Центъра. Очаква се строителството на сградата да приключи до есента на 2013 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: