Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартира уникален проект за ученици от Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:20 / 22.05.2010Коментари (0)536
Ученици от първи до четвърти клас от цялата страна имат шанс да участват в уникален за страната проект, който стартира бургаското сдружение "Образование и технологии" с подкрепата на "Майкрософт България". Крайната цел на проекта "IT Ваканция" е децата да умеят да боравят с основните компютърни програми в най-ранна възраст, сами да правят презентации и да усвоят целия спектър Microsoft Office - Word, MS Power Point, Paint, Movie Maker, Photo Story, като това става леко и непринудено, под формата на игра.

Сдружението стартира летни лагери, в които могат да се включат абсолютно всички ученици от началния курс на 29-те области на страната. Препоръчителни са за онези деца, които имат особено влечение към компютрите и новите технологии. "По време на лагерите ще се провеждат компютърни занимания, като най-изявените деца имат шанс да продължат обучението си в различни дистанционни форми през следващата учебна година", съобщи председателят на сдружението "Образование и технологии" доц. Румяна Папанчева.

Лагерите са продължение на националното IT състезание "Знайко", добре познато сред децата и преподавателите в началния курс. Те съчетават почивката на море или планина с двучасови компютърни занимания, комбинирани с игри сред природата. Програмата за ученици включва: усвояване на умения за работа с информационни технологии, "скаутски" дейности, формиране на умения за работа в екип, екскурзии и походи, работа в тематични клубове по избор. За учителите е предвидено надграждане на уменията за работа с информационните технологии и възможности за интегрирането им в учебния процес, както и "мини-тренинг" сред природата и обмен на педагогически практики.

„Занятията с компютър за учениците са с продължителност - не повече от 2 часа на ден. Ще се работи с групи според нивото и знанията на децата. Всички дейности са осигурени от екип, включващ учители и преподаватели от висши учебни заведения и специалисти, инструктори и аниматори", обясни доц. Папанчева.

Предвидени са четири смени за провеждане на IT Знайко Ваканция, като два от лагерите са на море и два - на планина.

Датите за морска „IT Знайко Ваканция" са: 12-19 юли и 19-26 юли 2010г., а за планинска 1-8 август и 14-21 август 2010. Децата ще почиват във вилно селище „Лозенец" и комплекс Момина крепост, Велико Търново. Доплащането от страна на родителите е 240 лв. на дете за 7 дни, като по-голямата част от разходите за обучение и организирани дейности се поема от организаторите.

На всяка група от 10-15 деца е осигурен един ръководител.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Европейски избори 2024
Парламентарни избори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: