Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Страстно фламенко разтърсва русенската "Булстрад Арена"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:15 / 29.05.2017Коментари (0)1284
Страстно фламенко, звуци на кастанети и пищни костюми ще разтърсят на 10 юни зала "Булстрад Арена" в Русе. Националният балет на Испания, който гостува за първи път в Русе, ще представи четири различни постановки в един спектакъл. Иберийците ще танцуват "Болеро" по музика на Равел, "Ritmos", "Soleа del Mantоn" и "Alento".

На сцената ще излязат 50 от най-елитните световни танцьори на фламенко в акомпанимент на жива музика от акустични китари, звуци на кастанети и ритъма на фламенко токове.

В България трупата пристига с 12-тонен камион, пренасящ декори, сценични костюми, уникални рокли на балерините и специални обувки за танци. Екип от 25 души се грижи навсякъде за перфектната визия на танцьорите и на костюмите. Гардеробът на испанците, с който пристигат в България, включва 250 чифта обувки за фламенко, ръчно изработени шалове до фиби за закрепване на цветята и декоративни гребени за косите. 

Върху костюмите на балета работят дизайнери от световни марки като "Ив Сен Лоран" и "Диор". Всеки от тях се изработва ръчно и отнема около три месеца. Роклите на балерините понякога тежат по 15 килограма заради дългите шлейфове и буклите. Това налага много повече репетиции и особено сработване на танцьора с дрехата, за разлика от класическия балет.

Националният балет на Испания е създаден преди 39 години от испанското Министерство на културата с мисията да съхранява фламенкото и други традиционни танци от Иберийския полуостров и да ги представя пред света. Танцът "Фламенко" е под закрилата на ЮНЕСКО и е обявен за световна ценност. Билети се продават в мрежата на "Ивентим", бензиностанции OMV, Български пощи, както и на касата на "Булстрад Арена".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: