Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Строят завод в Русе, работните места ще бъдат около 500
Автор: Екип Ruse24.bg 15:51 / 25.04.2023Коментари (0)1053
© Община Русе
Кметът на Русе Пенчо Милков и ръководството на "Еберспехер" направиха първата копка на строежа на нов завод в града. В него ще се произвеждат електрически нагреватели, които да покрият нуждите на европейския пазар на леки автомобили. Производството ще започне в началото на 2024 г.

"Растем с електрическите автомобили", каза по време на официалната церемония Руслан Папазян, управител на "Еберспехер България“. Той допълни, че с новия завод компанията увеличава своите производствени дейности целенасочено, тъй като растящият пазар на електрически автомобили също ще увеличава и търсенето на електрически нагреватели в близките години. "Радваме се, че имаме възможност да реализираме разширението на производствения капацитет в Русе", посочи Папзян, цитиран от Община Русе. 

"Това е бъдещето на автомобилната индустрия. Радваме се, че Русе и неговите граждани ще имат шанса да допринесат за неговото развитие", каза кметът на града Пенчо Милков.

Заводът ще бъде с РЗП 17 000 кв. м. и разположен в Индустриална Зона Слатина. Това включва както производствени и логистични зони, така и офиси и столова, които ще бъдат разположени на обща площ от 53 000 кв. м. с възможност за бъдещи разширения. Фокусът на сградата е върху устойчивост на енергийната консумация, реализирана чрез фотоволтаична система на покрива, както и ефективна климатизация и отопление на производствените и офис зони. 

В бъдеще международните автомобилни производители ще бъдат снабдявани с  електрически нагреватели от завода на "Еберспехер“ в Русе. Продуктите ще се използват в електрическите превозни средства и хибридни модели за европейския пазар. До края на есента се планира сградата да бъде завършена, а производството да започне в началото на 2024 г. Немският автомобилен доставчик ще открие около 180 работни места тази година, като се очаква да се разраснат до 500 членовете на екипа в дългосрочен план. До 2025 г. се очаква годишното производство на нагреватели да достигне до 2,4 милиона броя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: