Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Студенти от Русенския университет проведоха семинар за кариерното развитие и качество на живот
Автор: Екип Ruse24.bg 14:24 / 11.04.2024Коментари (0)812
©
Днес, 11.04.2024 г., в читалнята на университетската библиотека се проведе семинар на тема "Равни възможности пред учените и професионалистите за кариерно развитие и качество на живот“ по методиката "Световно кафене“. Събитието е част от дейностите по проект ATHENA, финансиран от Европейската комисия по програмата за научни изследвания HORIZON 2020, и по който Русенският университет е академичният партньор от България, съобщиха от висшето учебно заведение.

Поканени бяха 25 участници, между които ръководители и представители на бизнес организации от сферата на производството, търговията, преработката на суровини, консултантски услуги, като и на Община Русе, обществени и образователни институции, Българска академия на науките, а също и на  неправителствения сектор чрез Ротари клуб – Русе.

Приветствие към участниците с пожелание за ползотворна работа отправи председателят на Общото събрание акад. Христо Белоев – почетен ректор на университета. Като част от домакините поздравявам всички с "Добре дошли“. Събитието е част от проект, в който университетът участва заедно с чуждестранни партньори, като за България сме единствените, които започнаха и работят по тази важна тема, свързана с равнопоставеност на половете. Проектът е с хоризонт до 2025  и съм убеден, че с днешната работа ще очертаем някои посоки за бъдещо развитие, каза акад. Белоев и пожела успех на иновативното събитие.

Гостите с професионален и управленски опит, заедно със студенти от специалностите "Бизнес мениджмънт“ и "Социални дейности“, формираха пет екипа за анализ и формулиране на решения по въпросите, свързани с: достъп до възможности за кариерно развитие, заемане на професионални длъжности и икономическа независимост; определяне на възнаграждения, допълнително материално стимулиране и стипендии; стимулиране на участието при вземането на управленски решения; изграждане на хармонична работна среда; преодоляване на стереотипи в различни сфери на обществения живот.

От своя страна, ръководителят на българския екип по проекта, проф. дн Диана Антонова, представи опита, добрите практики и вече постигнати резултати по проект ATHENA на Русенския университет от 2022 г. насам, както и планирани за настоящата 2024 г. и следващата 2025 г. нови инициативи.

Избраният формат на събитието, "Световно кафене“ не е случаен - той е полезен и интересен с това, че позволява споделена работа в екип за формулиране на иновативни идеи, но надгражда други познати методи за мозъчна атака (т. нар. брейнсторминг) чрез добавяне на поетапна ротация на екипите по разискваните проблеми, за да се постигне по-високо качество на предлаганите идеи за решения. Екипът на катедра "Мениджмънт и социални дейности“, организатор на събитието и координиращ дейностите по проект ATHENA, прилага този подход от близо десетилетие за стимулиране на връзките университет – бизнес, за подпомагане на професионалното развитие на своите студенти, както и за прилагане на концепцията на Европейската комисия HEInnovate за формиране на предприемачески университети със силна приложна и научноизследователска дейност.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: