Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Съдът остави Петното под гаранция от 1000 лв.
Автор: Екип Ruse24.bg 16:43 / 22.06.2016Коментари (0)387
© Bulfoto
Русенският Окръжен съд остави мярката гаранция от 1000 лв за Бисер Миланов-Петното. Така на практика магистратите потвърдиха наложеното от Районния съд ограничение на Миланов. Самият той не се яви на четенето на решението му, а защитникът заяви, че му било станало лошо. Решението на по-долната инстанция бе обжалвано от прокуратурата, но дори и окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев не успя да се пребори за по-строга мярка.

Пред съда Бисер Петното заяви, че изобщо не е ударил пострадалата Йоана, чиято челюст пострада преди седмица. Той само я бил дръпнал, а тя се спънала и паднала и така си разбира челюстта, обяви Миланов. Той се оплака и че е безработен, не разполага със средства и затова помоли за намаляване на определената му гаранция от 1000 лв.

Районна прокуратура -Русе привлече като обвиняем Бисер Миланов за причинена средна телесна повреда в резултат на нанесен побой на 26-годишна жена. С постановление на наблюдаващ прокурор, 47-годишният русенец първоначално бе задържан за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл 131а, във вр. чл. 129 НК за умишлено причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст. като обвинението по-късно бе променено, по непредпазливост. Деянието е било извършено на 12 юни преди обед в Русе. Бисер М. е нанесъл побой на 26- годишната Йоана К. , с която е живеел на семейни начала до края на миналата година.

Инцидентът станал малко преди обед в автосервиз на ул. "Св. "Димитър Басарбовски" в Русе. Между Миланов и 26-годишната жена избухнал спор, който прераснал в свада, при която Миланов нанесъл жесток удар в лицето на жената. 

При извършения преглед в УМБАЛ-Русе се оказа, че в резултат на удара е счупена долната челюст отляво и горната челюст отдясно, има един счупен зъб в горната част на ченето и един, който се клати в долната част. 

На 14 юни Бисер Миланов-Петното бе задържан за побоя с полицейска мярка за 24 часа, срещу него бе образувано бързо производство. Русенският Районен съд обаче го пусна под гаранция срещу 1000 лв, и промени обвинението срещу него, като извършено по непредпазливост.

Името на Бисер Георгиев Миланов, познат в Русе като Бисер "Петното", нашумя по време на протестите през 2013 година. Миланов е роден през 1968г. в Русе, и има седем присъди, получени по ефективни дела. 

Още на 18 години започва криминалната му кариера и тогава получава и първата си присъда - през 1986г., от съда в Русе, за кражба. Тя е условна, но много скоро е последвана от ефективна - през 1987г., когато "Петното" е осъден за кражба на МПС и получава 6 месеца лишаване от свобода. На 20 години вече е рецидивист - с три присъди за криминални прояви. Третата е от 1988г. - за бягство от затвора. "Петното" е осъден на 4 години и три месеца лишаване от свобода. 

Тъкмо излязъл от затвора, през 2004 отново е осъден за оказана съпротива на орган на власт. Присъдата е за хулиганство, с две годишен срок, и пак ефективна. През 2007г. следва нова присъда с лишаване от свобода за срок от две години за нанасяне на тежка телесна повреда, произнесена от Плевенския съд. 

Миланов отново е лишен от свобода за 2 години. След като излиза през 2010г. за управление на МПС след употреба на алкохол се измъква със съдебно споразумение, като е осъден на 6 месеца пробация от Самоковския съд.

Цялата тази "славна биография" обаче не попречи на Бисер Петното да се кандидатира, макар и неуспешно, за кмет на Русе и за независим съветник на последните избори миналата есен.

Източник: "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: