Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Съвършени брилянти ще сияят в офиса на НАП в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:44 / 05.12.2011Коментари (0)571
©
Съвършени брилянти ще сияят на търг в офиса на НАП в Русе на 14 декември. За първи път приходните инспектори от дейност "Продажби" предлагат ювелирни изделия инкрустирани с диаманти, обработени непременно с 57 фасети и 1 кулет, за да може да се назоват брилянти. Фасети са плоскостите, които насочват светлината към вътрешността на скъпоценния камък, а кулет е върхът, в който те се събират. 

Така се осигурява красивото и уникално пречупване на светлината, което прави брилянтите толкова прекрасни. Изящните 22 камъка са от 0, 04 до 0, 20 карата. Те са в сребърен обков и са изработени като непретенциозни момичешки пръстенчета, за да може контрабандистите да заблудят митничарите на Дунав мост, че на тях проблясват стъкълца, а не диаманти. Новите им собственици вероятно ще ги демонтират, за да може да заемат достойно място в бижута от бяло злато. От него биха могли да се снабдят на същия търг, защото ще се предлагат и доста обеци, гривни и колиета от този материал, сред които и масивен ланец с кръст и синджир с ботунел от 18-каратово жълто злато. Всички тия ценности са обособени в самостоятелна група от общо 266 гр. злато и 52 гр. сребро., а нейната цена в тайното наддаване започва от 27 132 лв.

Още 7 групи по средно 600 грама бижутерски изделия ще бъдат включени в тайното наддаване за общо 4, 7 килограма злато и 1, 303 килограма сребро на стартова стойност 264 670 лв. Всички са отнети в полза на държавата от митнически и съдебни органи. Сред тях отново се откроява малко монетно съкровище, но този път с образа на първия император на Австро-Унгария Франц Йозеф. Златните пари - 33 на брой, са по 3, 5 грама всяка, а каратите им достигат 24. За тях се очаква интересно наддаване, защото хора от бранша съобщават за необичайно търсене в златарските ателиета. 

Дизайнери превръщали монетите с ликове на императори в интересни ключодържатели за богати клиенти, склонни към екстравагантност. В случая тя ще носи нюансите от любовта на Франц Йозеф и неговата съпруга, обичаната от поданиците им принцеса Сиси. В предстоящия търг русенските приходни инспектори предлагат и нови 6 самоделни кюлчета злато и 2 от сребро, тежащи между 500 и 700 грама. Оглед на вещите се извършва всеки ден от 7 до 9 декември 2011 г., от 10 ч. до 12 ч. в сградата на "СИБАНК" ЕАД - клон Русе, ул. "Хан Аспарух" № 1. поотделно.

Офертите за участие в търга се подават в офиса на НАП в Русе, ул. "Майор Атанас Узунов" № 19, ет.5 от 7 до 12 декември 2011 г. от 9 до 17. 30 ч. или по пощата за всяка група от вещи поотделно. До тогава се внася и депозитът за участие в търга по банкова сметка на ТД на НАП гр. Варна за всяка група от вещи.

Разглеждането на предложенията на участниците и продажбата ще се проведат от 10 часа на 14. 12. 2011 г. в офиса на приходната агенция в Русе. Там са разположени и условията за провеждане на търга, списък на вещите, информация за началната продажна цена и за размера на депозита.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: