Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Светлана Ангелова: Над 2 млн. лв. са осигурени за завършване на културния дом в село Пиргово
Автор: Екип Ruse24.bg 14:11 / 20.05.2012Коментари (0)737
Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Светлана Ангелова съобщи днес /20 май 2012 година/ по време на приемна в село Пиргово /Община Иваново/, че над 2 млн. лева са осигурени от Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция за реализацията на голям проект в населеното място. Става дума за завършване на културния дом в центъра на Пиргово, чието строителство е започнало преди повече от 20 години, но е "замразено". С подкрепата на ГЕРБ голямото кметство в тази община в близко бъдеще ще разполага с още едно място за изява на на таланта на самодейци и гости от цялата страна.

Други 6000 лева са отпуснати със съдействието на г-жа Ангелова от Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет за ремонт и възстановяване на интериора в църквата на село Пиргово. Днес, заедно с кмета на Община Иваново Георги Миланов и общински съветници от ГЕРБ г-жа Ангелова се запозна на място със състоянието на храма.

Местните жители настояха за ремонт на канализацията по дългата над 1.5 км. улица "Дунав" в населеното място. Даден бе пример, че в рамките на отсечка от 300 метра са извършени над 40 разкопавания за аварийни ремонти.

Сред въпросите на инфраструктурата бяха и тези за детските площадки. Група пирговчани нпоискаха да бъдат осигурени съоръжения за почистената и облагородена с техни сили зелена площ близо до центъра. Г-жа Ангелова и кметът поеха ангажимент тази придобивка да стане факт в къс срок.

По молба на пенсионери клубът им ще бъде преместен в зданието на училището, за да разполагат с по - голяма площ за срещи и подготовка при колективни изяви.

Наред с тези важни теми в рамките на близо двучасовата приемна бяха поставени множество лични въпроси, свързани със социално осигуряване, пенсиониране, здравеопазване.

Приемните на народните представители продължават през този месец.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: