Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Свикват консултации за състава на РИК-Русе, вижте кога
Автор: Екип Ruse24.bg 17:55 / 10.04.2024Коментари (0)779
©
Областният управител на Русе Данаил Ковачев свика консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание за определяне състав на Районна избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за 19 Русенски изборен район.

Консултациите ще се проведат тази неделя /14 април/ от 09.30 часа в Зала 1 на Областната администрация. Те ще бъдат водени от Данаил Ковачев и заместник областния управител Георги Георгиев.

Към момента техническо-организационният процес по подготовката на изборите в региона протича безпроблемно. Съблюдава се спазването на всички срокове спрямо указанията на Министерски съвет и Централната избирателна комисия, като същевременно на място се решават възникналите казуси.

Поканени за участие са освен всички парламентарно представени партии и коалиции, така и други партии, които не са парламентарно представени.

Консултациите ще се проведат в условия на публичност и откритост с присъствие на граждани и медии според капацитета на залата и при спазване на противоепидемичните мерки.

Важен срок е, че до 16.00 часа в петък представителите на парламентарно представените партии трябва да изпратят или депозират в деловодството на Областната администрация писмено предложение за състава на РИК и нейното ръководство, списък с резервните членове, както и изискуемите документи съгласно чл. 60, ал.3 и ал. 4 от Изборния кодекс и Решение № 3051-ЕП/НС/09.04.2024г. на ЦИК, а именно:

• писмено предложение за състав на РИК, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност, телефон за контакт и партията или коалицията, която ги предлага;

• заверено копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от датата на насрочване на изборите – 09.04.2024 г. /по изключение е допустимо представяне на удостоверение, издадено по-рано/, или заверено копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция;

• пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица;

• копие от диплома за завършено висше образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение /ако все още няма издадена диплома/; в случай че висшето образование е придобито извън страната е необходимо то да бъде признато по надлежния ред;

• предложение на партиите и коалициите по т. 1 за резервни членове;

• декларация за съгласие от всяко лице да бъде предложено за член на РИК и декларация, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс (Приложение към Решение № 3051-ЕП/НС/09.04.2024 г. на ЦИК).

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест очакванията са най-късно до 19-и април финално да се знае състава на комисията.

Още по темата: общо новини по темата: 527
28.04.2024 »
22.04.2024 »
17.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
28.06.2023 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: