Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Това са причините, според които Галин Григоров е най-подходящият кандидат за кмет
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 21.09.2019Коментари (0)909
©
1. На Русе е нужна промяна. Въпросът е кой иска и кой може да я осъществи, и чие управление ще бъде най-полезно при съществуващата конфигурация в обществения договор. Галин Григоров е носител на волята да се сложи край на отрицателните практики досега. В изминалото безвремие мастодонтите ГЕРБ и БСП  си позволяваха нерядко съучастническо съглашателство, като разчитаха и продължават да разчитат на късата памет, НО  вече на все по-малко и по-малко русенци.

2.  На Русе е нужно единство, защото е разделен на враждуващи лагери и на гравитиращи около тях, според присъствието им във властта, неформални обединения и социални слоеве. С подобна хамелеонщина на превитите гърбове трябва да се спре, за да си изберем за кмет човек, който не дели хората на наши и ваши и който знае как да обедини градивния потенциал на града. Само ПП ВМРО, изтегляйки от дебата най-популярния си кандидат Искрен Веселинов, целенасочено позициониран от опонентите си в измислени войни, даде категорична заявка за помирение и недвусмислено декларира, че на града е необходим НЕ ПОБЕДИТЕЛ, А ОБЕДИНИТЕЛ!

3. На Русе му е нужен визионер, за да го подкрепят всички русенци, независимо от партийните им пристрастия и симпатии. Ние сме град, чиито проблеми са породени не толкова от липсата на средства, колкото от все по-тревожната неспособност на досегашните кметски екипи да  отстояват стратегически  задачи с далечен прицел. И в това отношение Григоров се доказа успешно, като лично издейства промяна в държавните приоритети за строителството на третия мост над Дунав при Русе. Той прояви изключителен такт и воля в справедливия завършек на дългогодишната  одисея  около вече започналото изграждане на магистралата Русе-Велико Търново.

4. На Русе е необходим добър управленец. Никой от основните  конкуренти на Галин Григоров няма нито ден управленски опит, а той, освен областен управител, е бил мениджър на просперираща частната фирма и прекрасно знае цената на усилието да се доказваш всеки ден.

5. На Русе е нужна и подкрепа от управлението на страната, за да се развиваме на базата на стратегически приоритети. Успешното позициониране и стопанският възход на града са в пряка зависимост от националното и европейското финансиране – условия, предполагащи бъдещият кмет да не бъде категоризиран в графата  "враг“ на изпълнителната власт, което според неизкоренимата балканска практика сериозно би могло да понижи шансовете му. Григоров и ПП ВМРО в момента са част от работещото управление на България, като при това нито имат амбицията, нито биха могли да спечелят стотици кметски места, каквато е в момента прогнозираната хегемония на ГЕРБ.  При победа на Григоров към Русе ще бъде проявена ангажираща грижа – градът ще се превърне в своеобразна витрина за ефективно участие и на партия ВМРО в местната власт, което е гаранция за по-широка представителност на демокрацията и доказателство за действащ европейски модел в местните политики. Всичко това предполага логическа подкрепа дори и от най-ляво стоящите, както и от по-социално-либералните привърженици на местния обществен модел.

6. На Русе  са потребни много по-висок жизнен стандарт и качество на живот, за да задържи своите млади хора и да върне обратно напусналите града. Галин Григоров е представител на партия, която винаги е акцентирала върху демографските проблеми на България. Той е част от екипа на Центъра за демографска политика, разработил първите стратегии за решаване на проблема. Григоров има своя тествана концепция, с приложими за града и общината форми на взаимодействие и партньорство в социалната сфера, както и конкретни идеи за повишаване на жизненото равнище на населението. Негова е тезата, че в сравнение с други, подобни големи градове от Централна и Югоизточна Европа Русе разполага с всички дадености да си върне обществено-икономическия потенциал и постепенно да се наложи като български град-еталон за стратегическо планиране през 21-то столетие, в чиито дълбинни процеси навлизаме необратимо все повече и повече.

7. На Русе е нужна работеща икономика. Галин Григоров е единственият кандидат с икономическо образование и с положителен опит в това отношение. Икономическата среда в Русе е лоша, градът не успя да акумулира достатъчно стопанска енергия, за да  възстанови поне параметрите на своя икономически подем  от  80-те и 90-те години на миналия век. Липсват ни стратегическите партньори.  В индустриалния  парк от години се гордеем с четири инвеститора, единият от които е печално известен, но мълчаливо търпян, въпреки влошаващите се показатели на русенската екологична среда.

8.  За Русе е  важно  да се съхрани като водещ културен център. Градът е създал респектиращи художествено-творчески институции, които имат неоспорими приноси не само в българската, но и в европейската, и в световната културна съкровищница. Галин Григоров е в състояние да изпълни с ново съдържание позавехналия от прекалена употреба израз "МАЛКАТА ВИЕНА“ и да гарантира безрезервна подкрепа на творческите институции в променящите се пространства на модерния свят, който общува с универсалния език на културата и изкуствата.

9.  На Русе е нужен и доказан патриот. Обществената енергия и активността на Галин Григоров и ПП ВМРО са преимуществено отдадени на тази кауза: от въвеждането на предмета Русезнание в училищата - до строителството на паметници на родолюбиви българи и организирането на общоградски чествания на бележити дати и събития, за да поддържаме винаги живо огнището на народните традиции.

10. На Русе е нужно управление с човешко лице, което означава НЕ ДА СМЕНИМ ОГЛЕДАЛОТО, А ЧОВЕКА ПРЕД НЕГО!

Галин Григоров е сред малкото държавни мъже, който на базата на своя житейски и професионален път - преминал през всички стъпала на самостоятелното израстване и развитие - е в състояние да погледне към всеки управленски проблем от различни ъгли, за да намери ефективно и винаги работещо решение. Той може и ще намери общ език с всеки русенец.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: