Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Този смел млад мъж извади кръста в Русе!
Автор: Васил Динев 13:31 / 06.01.2020Коментари (0)961
"Историята ни помни не малко моменти, в които сме падали и дори сме нямали държава, но благодарение на вярата и стремежа към свобода сме се изправяли отново и никога не сме се предавали!

Именно единението е било това, което ни е крепяло и спасявало от погрома, но днес често се оказваме някак отчуждени и изгубени между славното минало, заобикалящото ни ежедневие и бъдещето!

Преуспявали сме като народ, тогава когато заедно сме посрещали предизвикателствата и не сме позволявали някой или нещо да ни раздели! Нека, уповавайки се на вярата, да продължим делото на предците си и да съхраним българщината!“ заяви областният управител Галин Григоров в обръщението си по случай днешния празник Богоявление.

Областният управител отправи и призив да бъдем по-добри и да си спомним и отдадем почит към тези, които са бранили родината и продължават да служат в нейно име, тъй като именно проявените от тях ценности трябва да бъдат водещи в живота на всеки от нас.

Началото на тържествата по повод Йордановден започна с утринна литургия в катедрална храм "Света Троица“, последвана от литийно шествие до Понтон №2, където се състоя и официалната част. Тя включваше още приемане на войсковия строй от началника на гарнизона и извършване на водосвет от Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум.

Кулминацията на честванията беше ритуала по спасяване на Богоявленския кръст от р. Дунав, като пръв сред 11-те смели мъже се оказа 25-годишният Теодор Цветков. По традиция областният управител го награди с икона, изобразяваща Св. Богородица Троеручица. От своя страна кметът на община Русе Пенчо Милков му връчи хавлия и парична награда, а Негово Високопреосвещенство Наум дари победителя със сребърно синджирче с кръстче.

Припомняме, че Теодор Цветков е треньор по плуване, а също така се занимава и с множество благотворителни каузи. През лятото на 2018-та година той постави рекорд на Гиниес за преплуване на 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути.

Сред присъстващите бяха още народният представител от 19 МИР Светлана Ангелова, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник областните управители на област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев, заместник-кметовете на община Русе Магдалина Илиева, Златомира Стефанова, Димитър Недев и Енчо Енчев, общински съветници, началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев, неговия заместник подполковник Васил Петров, командирът на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев и др.

Още по темата: общо новини по темата: 1
31.12.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: