Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Традиционното Коледно надиграване в Русе събра стотици почитатели на фолклора
Автор: Екип Ruse24.bg 16:41 / 10.12.2023Коментари (0)753
© Община Русе
В зала "Дунав“ се проведе традиционното Коледно надиграване на Община Русе. В събитието, гледано от стотици русенци, се включиха любителски и професионални фолклорни танцови състави от Русе. Проявата се осъществява с подкрепата на ОП "Русе Арт“ и е част от Коледно-новогодишния календар на Община Русе.

Публиката имаше удоволствието да се наслади на изпълненията на ФТТ "Найден Киров“ с участие на всичките си формации, ансамблите "Зорница", "Здравец" и "Русчуклийче“ при Общинския детски център за култура и изкуство и "Зора“ при Общинския младежки дом. В надпреварата се включиха и популярните русенски клубове за народни танци "Играорци", "Нашенци“, "Фламинго Етно“, "Жълтица“, "Родолюбец“ и "Орисия“.

Танцьорите в конкурсната програма бяха оценявани от хореографите Eмил Костадинов, Ренета Стефанова и Цветомир Панчев. 

В първата възрастова категория за деца от III до VI клас първото място бе присъдено на Мая Златева и Симеон Коев. Втори се класираха Габриела Димитрова и Димитър Първанов, а трети бяха Анита Петрова и Лъчезар Цветков.

Във втора възрастова група /VII – XI клас/ на първо място се изкачиха Калина Тотева и Христо Тодоров, второто място отиде при Михаела Стоянова и Максим Атанасов, а трети станаха Даная Иванова и Момчил Желязков.

Зрителите също имаха възможността да покажат своите умения в народните танци. За най–добри в правото хоро и ръченицата журито избра Илияна Митева на първо място, Виктория Ангелова на второ, а Радостин Прокопиев се класира трети.

Правото да се състезават за приза Мис и Мистър танц 2023 имаха класиралите се на първите три места състезателни двойки от двете категории, както и отличените в надпреварата на публиката участници. С отличието си тръгнаха Калина Тотева и Максим Атанасов.

Всички победители бяха наградени от заместник–кметовете на Община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев. Отличените получиха награди и грамоти, осигурени от Община Русе.

За десета поредна година бе присъдена и престижната Награда за най-артистично изпълнение, учредена от ФТТ "Найден Киров" на името на неговия основател – творецът и хореограф Иван Донев. Тя бе връчена от ръководителя на фолклорно–танцовия театър Богдан Донев и отиде при 10-годишния Димитър Първанов от ФТА "Здравец“ с ръководител Димитър Донев към Общинския детски център за култура и изкуство.

Тази година оркестърът на Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Зорница“ при Общинския детски център за култура и изкуство подкрепяше със своите изпълнения надиграващите се състезателни двойки.

Водещ на фолклорния празник беше актрисата от Държавен куклен театър – Русе Деница Дончева.

Още по темата: общо новини по темата: 311
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове 2024
Матури 2024 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: