Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Тридневната Панорама на средното образование в Русе започна
Автор: Екип Ruse24.bg 17:50 / 09.06.2023Коментари (0)372
© Община Русе
В Русе бе открита тридневната Панорама на средното образование. Това съобщиха от Община Русе. "Всеки млад човек трябва да реши какъв иска да бъде. На учениците бих казал – не се стремете към богатство или определен статус в обществото. Послушайте сърцето си – какво обичате и бихте правили със сърце. Панорамата ви позволява да разгледате всички възможности и да направите мъдър избор“, приветства присъстващите ученици и родители кметът Пенчо Милков.

Събитието бе открито от началника на РУО – Русе д-р Росица Георгиева. Специални гости бяха областният управител Анатоли Станев, председателят на Общинския съвет  Иво Пазарджиев и акад. Христо Белоев  - ректор на Русенския университет "Ангел Кънчев“.

 19 профилирани и професионални гимназии, както и средни училища, се включиха в тазгодишното издание. В следващите няколко дни на алеята пред хотел "Дунав“ бъдещите осмокласници ще могат да се запознаят с различните специалности и паралелки, в които могат да продължат обучението си.

С цел да улеснят учениците при избора им, на щандовете си образователните институции представят информация за учебните си програми, специалности, условия и материална база.

Традиционната Панорама на образованието предлага щандове, обособени в шатри, с възможност за по-мащабно презентиране на учебно-образователния процес, извънкласните дейности и цялостния облик на училищата. Щандовете на русенските учебни заведения очакват бъдещите възпитаници и техните родители, за да ги запознаят с перспективите за обучение с различни профили, насоки, личностно изграждане и кариерно развитие.

Професионалните гимназии ще дават среща на ученици и родители с бъдещи работодатели, които са институционално ангажирани с дуалното образование или традиционно поддържат връзка с учебните заведения, подготвящи кадри за конкретна сфера.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: