Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Трудовото министерство отпуска средства за работни места за безработните в Русенско
Автор: Екип Ruse24.bg 14:37 / 31.05.2024Коментари (0)1041
© ОА-Русе
Министерството на труда и социалната политика предоставя 350 409 лв. за осигуряване на заетост на безработни лица в Русенско, стана ясно от проведена среща между областния управител Драгомир Драганов и директора на дирекция "Бюро по труда“ Йоанна Терзиева.

Програмата е насочена към трайно безработни, младежи до 29-годишна възраст /включително/, както и хора над 55 години, безработни с основно и по-ниско образование, включително самоопределили се като роми или такива без професионална квалификация и безработни лица с трайни увреждания. С осигурените финансови средства се очаква да бъдат разкрити 63 работни места на 8-часов работен ден или 83 места на 6-часов работен ден.

Трудовите възнаграждения на включените в субсидирана заетост на пълен работен ден безработни ще бъдат съобразени с минималната работна заплата и ще бъдат увеличени от 780 лв. на 933 лв. До другия петък общините трябва да представят в Областната администрация своите предложения за местата, от които ще имат нужда. Предвижда се одобрените кандидати да започнат работа още 1 юли. По думите на Драганов подобни програми предоставят много добра възможност и за последващо реализиране на пазара на труда.

От страна на Министерството на труда и социалната политика очакванията са всяка регионална програма за заетост да постави тематичен фокус, който може да бъде свързан с поддържането и опазването на културно-историческото наследство, специфични услуги, важни за подобряване на социалния живот на по-възрастните хора, развитие на извънкласни дейности за подрастващите, екологични дейности и др. Ще бъде предоставена възможност и за работа в т.нар лична помощ и грижа в домашна среда на хора, които не могат да се справят сами. Заетостта е за период от 5 месеца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: