Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Учебната година в Русе започва с пускане на кораб "по вода"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:27 / 13.09.2016Коментари (0)553
©
С "пускане по вода" на кораб във фонтана пред Доходното здание ще стартира учебната година в Русе. Събитието ще започне на 14 септември 2016 г. в 18:30 часа. 

Хепънинг на учениците от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" включва художествени инсталации "Чайка в полет", "Звучащи вълни" и "ОХ‘топод", около които ще се развият акции с участието на ученици и публика.

Инсталациите са създадени по време на учебната практика на учениците от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" и уъркшопи водени от арт-педагози на Център Алос и преподаватели от училището. През изминалата седмица младите художници излязоха от традиционната рамка на обучение и сега ще представят модерна интерпретация на артистични практики и ново общуване с публиката. В градска среда и в реално време учениците, заедно с професионалисти, ще покажат синтеза на отделните видове музикални и изобразителни изкуства по атрактивен и нетрадиционен за зрителите начин.

След това ще има и музикален пърформанс, който "в крак" със съвременните дигитални технологии ще превърне водата, растенията, инсталациите и човешките тела в музикални инструменти. Освен учениците, в него ще се включи и общинския оркестър "Биг Бенд Русе".

Едно от интересните събития ще бъде представяне на създадените мащабни художествени обекти. По ръководството на арт педагози от Център Алос и НУИ "Проф. Веселин Стоянов" учениците ще бъдат запознати с основни принципи на художествени намеси в градското пространство чрез изграждане на художествени конструкции и инсталации, съобразени със спецификата на средата и тематиката на акцията.  

През септември предстоят още няколко събития в рамките на "Паралелни стъпки, паралелни пространства". Сред тях са провеждане на уъркшоп за Художествени инсталации и конструкции по повод Български фестивал на сливата в Троян, участие в Нощта на музеите и галериите Пловдив 2016, ателие "Рисуване със светлина" по време на Нощта на изкуствата в Стара Загора. За тях очаквайте допълнителни подробности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: