Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Улични гонки тормозят русенци през нощта
Автор: Екип Ruse24.bg 09:24 / 07.07.2016Коментари (11)7226
© Ruse24.bg
Илюстративна снимка
На постоянен тормоз са подложени русенци заради среднощни гонки по главните булеварди в града, съобщава БНТ. Почти всеки ден в полицията има нови сигнали за нерегламентираните състезания. Хората обаче не се осмеляват да застанат с името си зад тях, а липсата на свидетели е причината да няма нито един санкциониран до сега.

Булевард "България" е един от четирите, по които в Русе най-често се организират гонки. Той е в ТОП 4 на местата за незаконните среднощни надпревари. Останалите са булевардите "Липник", "Христо Ботев" и ремонтираният преди година "Тутракан". Нарушителите най-често избират улици, където настилката е добра, а отсечките са сравнително прави. Профилът им най-общо казано е - млад шофьор със сравнително бърз автомобил или мотоциклет. А профилът на потърпевшия - всеки, който живее близо до тези пътни артерии и чува шума на двигателите или трябва да пресече в по-късните часове.

На този шум са подложени десетки русенци, които имат апартаменти близо до булевардите "Христо Ботев", "Липник", "България" и "Тутракан". Собствениците на бързите коли и мотори, решили да тестват скоростта им, обикновено остават анонимни за потърпевшите. Гонките се организират късно, след 21-22 часа и хората успяват само да чуят звука на форсираните превозни средства от балкони и тераси. Пенка Папазова живее до булевард "България" и също е подложена на този тормоз почти всяка нощ.

Пенка Папазова: "Бръмчат, шумът е друг, не е като обикновено каране. Така си мисля, не ги виждам. Как да не е опасно, нали и аз имам деца, шофьори, и се притеснявам."

Въпреки сигналите, задържани нарушители няма. Причината е, че участниците в гонките се предупреждават по между си, когато видят приближаващите полицейски автомобили. А и състезанията са твърде кратки.

Гл. инспектор Румен Кръстев, началник на сектор "Пътна полиция" в КАТ - Русе: "Те не са продължителни, за няколко секунди по определена отсечка, в рамките на 30 секунди вдигане на скоростта и спадане до следващия светофар. Нямаме до сега конкретен подаден сигнал с конкретни превозни средства и конкретен очевидец и това е един от проблемите. Това, което правим, като дейност е профилактично изпращаме нашите екипи на полицията по тези булеварди в късните часове да правят обход."

От светофар до светофар, такива са незаконните надпревари по другия булевард включен в ТОП 4 за гонките - "Липник". Пътят минава през един от големите квартали и е наситен с пешеходни пътеки.

Невена Димитрова: "Това е притеснително за всички, опасно е за възрастни, за деца. Почти всяка вечер те се чуват в квартала. Шумът е ужасен просто, изтрайваме някак."

Свидетелите на гонките понякога успяват да заснемат нарушителите и да направят видеоклипове, които пускат в социалните мрежи. Възмущението им обаче не е достатъчно, за да спре неразумните водачи.

Гл. инспектор Румен Кръстев, началник на сектор "Пътна полиция" в КАТ - Русе: "Ако този, който е направил клипа, застане зад него с данните си като име адрес и телефон за връзка и да може да посочи конкретните превозни средства, разбира се, че може да бъде взето административно отношение."

Мода сред нарушителите с мотоциклети напоследък е да прикриват по специален начин номерата на превозните средства, за да останат анонимни за свидетелите. Но те могат да бъдат санкционирани, защото, правейки това, са в нарушение на закона, обясниха от полицията.

Засега в Русе не е имало инциденти, заради незаконните ралита по градските артерии, но преди месец на полигонът край Русе е имало сблъсък между две коли докато водачите им са се опитвали да карат с приплъзване, или както още го наричат - дрифт. Единият от водачите не е имал книжка. През лятото на миналата година имаше случай на загинал, за който се твърдеше, че е участвал в гонки. Надеждите на русенци са подобни трагедии да не се повтарят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Anton Bogdanov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: