Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Установени са извършителите на редица кражби в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:37 / 14.03.2023Коментари (0)449
©
Служители на Първо РУ са установили извършителите на няколко кражби от магазини в Русе.

За кражба от хипермаркет в Русе е било сигнализирано от управител на магазина на 23 февруари т.г. около 17 часа. Според подадената информация, неизвестен мъж е излязъл от магазина със стоки, които не е заплатил – различни салами и луканки на обща стойност за 150 лева. По случая в Първо РУ е била заведена преписка и е започната работа по установяване на извършителя. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия като автор на престъплението е установен русенец на 49 години, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

За кражба от салон за красота е сигнализирано на 30 януари т.г., когато потърпевша жена, работеща в обекта е информирала служителите на Първо РУ, че от чантата й оставена в близост до входната врата е изчезнала парична сума от 40 лева. По случая е била регистрирана преписка и в хода на работата по нея полицаите са установили като извършител русенец на 25 г.

На 24 февруари и на 4 март от друга верига търговски обекти е сигнализирано за извършени три кражби на стоки от техен магазин в Русе. В единия случай без да се заплатят са изнесени месни продукти за 25 лв., в другия дигитален часовник за около 50 лв., а в третия електрическа четка за зъби, епилатор и мобилен стартер за кола на обща стойност за 269,88 лв. За регистрираните три посегателства са заведени преписки по описа на Първо РУ и полицейските служители са започнали разследване по тях. В резултат на извършените действия са установени 31-годишен мъж от силистренско село, 22-годишен от село в сливополската община и 20-годишен от гр. Завет. Работата по преписките продължава.

Още една кражба в магазин са разкрили полицаите, но в този случай потърпевша е била клиентка в търговския обект. На 21 февруари жената е сигнализирала в Първо РУ, че докато е била в магазин, на една от веригите хипермаркети, е оставила на щанд мобилния си телефон, заедно с документи и 500 лева, а след това е установили липсата им. По заявеното престъпление е била образувана преписка и в хода на работата са установени като извършителки две русенки на 68 и 71 години.

И две непълнолетни момичета на 10 и 14 години са установени от полицията, след сигнал за опит за кражба от дрогерия в Русе. По информация от търговския обект те са се опитали да изнесат козметични продукти за 213 лева. По случая е започната преписка с оглед данни за престъпление по чл.194, ал. 1 във връзка с чл. 18 от НК, по която работи инспектор от детска педагогическа стая.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: