Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
В РУ обсъдиха сътрудничество в работата по европроекти
Автор: Екип Ruse24.bg 16:47 / 06.07.2010Коментари (0)333
©
Завърши българо-руският семинар на тема "Технопаркове, бизнес-инкубатори и формиране на иновационно-предприемачески умения на студентите", проведен днес в Русенския университет. Инициатор на форума е българската Асоциация на преподавателите по икономика и управление в индустрията, основана през месец февруари тази година в София, от 14-те български висши училища, които провеждат обучение по икономика и мениджмънт в индустрията.

Председателят й, проф. Младен Велев от Техническия университет-София, е дългогодишен гост-лектор към катедра "Мениджмънт и бизнес развитие" на русенското висше училище. От страна на Русенския университет член на борда на Асоциацията е деканът на факултет "Бизнес и мениджмънт" доц. Емил Трифонов. В семинара е участвал и членът на ръководството на Асоциацията доц. Димитър Димитров от колеж "Албена".

В групата от 24-ма руски учени, водени от заместник-ректора на Пермския държавен университет проф. Иля Молодчик, са били и няколко професори от Московския държавен университет и Руската академия на науките. Основният интерес на гостите от Русия е бил насочен към научно-преподавателския опит на катедра "Мениджмънт и бизнес развитие" в обучението по икономика и предприемачество, както и към възможностите за сътрудничество в работата по проекти, финансирани по програмите на ЕС. В отговор на този интерес домакините са представили вече реализирани и актуални проекти, сред които "SAFE-COMMS - Counter-

©
terrorism Crisis Communications Strategies for Recovery and Continuity"("Контра-терористични кризисни комуникационни стратегии за възстановяване и развитие"), "STARTENT - Fostering Business-University Partnerships for Entrepreneurship Education in Europe"("STARTENT - Насърчаване партньорството бизнес-университет в обучението по предприемачество в Европа"); "Sustainable Develoment of Rural Areas Based on Economy of Knowledge and Transfer of Innovations"("Устойчиво развитие на селските райони, основано на икономика на знанието и трансфер на иновации") и др.

В заключителната част на семинара е била обсъдена идейната рамка на бъдещ меморандум за сътрудничество между партньорските организации.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Стрелба по Роберт Фицо
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: