Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
В Русе обсъдиха как да си сътрудничат родители, учители и ученици 
Автор: Екип Ruse24.bg 15:15 / 10.04.2023Коментари (0)429
©
Кръгла маса на тема "Мисия три в едно – училище, родители, ученици“ се проведе в Регионалната библиотека "Любен Каравелов“. Организатори на събитието са Община Русе и ОУ "Олимпи Панов“, а модератор бе Мая Михайлова от Сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация" /БРТИМ/.

Родители и педагози се запознаха с новите моменти от дейността на училището, които се реализират по проект “Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе".

Специален музикален поздрав към участниците отправи вокалната група към ОУ "Олимпи Панов“ с ръководител Мария Кочева. Представени бяха дейностите на Доброволческия клуб към училището с ръководител Диана Рачева и на Родителския клуб, който се ръководи от Юлияна Стефанова.

Събитието се превърна в трансгранично, благодарение на гостите от училище "Смералда Георгиу“ от гр. Търговище, Румъния, които представиха опита си при взаимодействието с родителите.

Директорът на ОУ "Олимпи Панов“ Вергилия Грънчарова сподели по какъв начин се прилага моделът на взаимодействие с родителите, както и новите дейности за учениците – часове по религия, съвместни дейности с родители, отбелязване на значими празници, сътрудничество с БЧК, Дневен център "Рализ“, БРТИМ и детски градини в близост до образователната институция - ДГ "Пинокио“ и ДГ "Русалка“.

Модераторът Мая Михайлова представи и резултатите от проучване за нагласите на родителите към образователната интеграция и културното многообразие в образователна среда, съобщиха от "24 часа"

Кръглата маса е част от дейност № 6 на проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 "Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“ с бенефициент – Община Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: