Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
В Русе откриват изложба "Събрали сме се да творим добро"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:31 / 15.06.2023Коментари (0)748
©
В петък, 16 юни, от 18.00 ч. в зала "Русе" на Историческия музей ще бъде открита фотодокументалната изложба  "Събрали сме се да творим добро" на Женско благотворително дружество "Майчина грижа" – Габрово. Тя е посветена на 150 години от създаването на дружеството, 30 години от неговото възстановяване и 60 годишнината на Държавен архив – Габрово.

Изложбата в Русе ще представят председателят на "Майчина грижа" Стефка Василева и нейните колеги Петя Костадинова и Кремена Антонова.

Изложбата е плод  на дългогодишната съвместна дейност между "Майчина грижа" и Държавен архив - Габрово, като чрез съхранените снимки и документи в Държавния архив се проследява дейността на Дружеството и неговата история.

"Събрали сме се да творим добро" е изготвена като летопис и чрез кратки текстове и снимки са представени емблематични моменти от създаването на Дружество "Майчина грижа" от 1869 г. до 2022 г. В тях се представят двата важни периода историята на организацията. Първият - от създаването през 1869 г. когато важна роля в неговото развитие оказва старозагорската учителка Анастасия Тошева, до 1950 г., когато Дружеството се влива в организацията на Отечествения фронт. Вторият период е от възстановяването на дейността през 1992 г. до наши дни.

Днес дружество "Майчина грижа" продължава своята активна дейност и взема участие в различни обществени прояви. Основните цели на организацията са свързани с подпомагане на физически лица в неравностойно социално положение и подпомагане на обществени организации, подпомагане на даровити деца за участие в национални и международни конкурси, осигуряване на стипендии, дейности в областта на културата.

"Изложбата е жест на признателност към всички жени, отдали сили, здраве и любов в подкрепа на самотните, страдащите и нуждаещите се от материална и морална подкрепа хора и в полза на общественото благополучие".

Фотодокументалната изложба е представена в луксозен цветен каталог.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: